CNN: Kaşıkçı öldürüldü, cesedi parçalandı

CNN: Kaşıkçı öldürüldü, cesedi parçalandı

CNN International, bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğünü öne sürdü.

Türkiye’deki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda yapılan aramalara katılan bir Türk yetkili, CNN International’a yaptığı açıklamada iki hafta önce Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldükten sonra cesedinin parçalara ayrıldığını söyledi.

Söz konusu iddia ilk defa New York Times tarafından gündeme getirilmişti. Şimdi de aynı iddia, konsoloslukta dokuz saat süren aramalara katılan bir Türk tarafından dillendiriliyor.

Associated Press, ismi açıklanmayan Türk yetkililere dayandırdığı haberinde, Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürüldüğüne dair kesin kanıtlar bulunduğunu söylemişti. Türk yetkili bahsi geçen kanıtlar hakkında detaylı bilgi vermemişti.

‘ÇALIŞMA YARIN SABAHA KADAR DEVAM EDECEK’

Kaşıkçı’yla ilgili olarak açıklama yapmış olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda yaptığımız yoğun temaslar neticesinde konsolosluktaki arama süreci başladı. Dün yoğun bir çalışma yapıldı sabaha kadar, tekrar bu çalışma devam edecek. Temennim odur ki orada bizler için bir kanaat oluşturacak sonuçlara ulaşmak. Çünkü bu toksik vesaire, bunların boyanarak çıkartılması gibi birçok şeyleri orada, nedir ne değildir araştırması yapılıyor” demişti.

İPUCU, KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

Konsoloslukta soruşturma yürüten Türk ekibinin elindeki en büyük ipucu bölgedeki güvenlik kamerası görüntüleriydi. Kameralarda 2 Ekim günü birden fazla aracın konsolosluktan çıktığı ve başkonsolosun konutuna gittiği görülüyordu.

2 Ekim’den beri konutundan çıkmayan Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi, bugün saat 17.00’da Suudi Arabistan Havayolları’na ait uçakla tarifeli uçakla ülkesine döndü. Soruşturma kapsamında konsolosluk binasının yanı sıra Uteybi’nin konutunda da arama yapılıyor. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.