Çin'den Avrupa'ya 'barış' çağrısı: Rusya ve Ukrayna'ya zaman tanıyın

Çin'den Avrupa'ya 'barış' çağrısı: Rusya ve Ukrayna'ya zaman tanıyın

Çin Komünist Partisi'nin yayınında "Çin'in Ukrayna'yla ilgili hiçbir çıkarı yok" mesajı verildi. Avrupa'ya da "Rusya-Ukrayna krizine yumuşak bir iniş yaparak barışı sağlamalısınız" çağrısı yapıldı

Çin hükümetinden Ukrayna kriziyle ilgili taraflara itidal çağrıları sürerken hükümetin yayın organlarından da Avrupa ülkelerine "barışı koruma" uyarıları yapılıyor.

Çin Komünist Partisi'nin yayını Global Times bugün yayımladığı baş yazıda, "Tüm taraflar Rusya ve Ukrayna'ya sorunu çözmek için zaman tanımalı" çağrısına yer verdi. Yazıda, "Ukrayna'nın durumundaki ani değişiklik tüm dünyada büyük endişe uyandırdı. Ukrayna'da durum kötüye gidiyor. Şu anda, uluslararası toplum barış talepleri ve durumun daha da tırmanmasını önleme çabalarından vazgeçemez" denildi.

'ABD VE NATO, RUSYA İLE UKRAYNA'YA İZİN VERMELİ'  

Avrupa ülkelerine "barış" çağrısı yapılan yazıda, "Barış, Avrupa'daki tüm ülkelerin en büyük ve ortak çıkarıdır. Bu anlamda Avrupa, ancak Rusya-Ukrayna krizine yumuşak bir iniş sağlayarak barışı sağlayabilir. Herhangi bir tarafın güvenlik endişeleri göz ardı edilir veya ayaklar altına alınırsa jeopolitik anlaşmazlıklar asla sona ermeyecek. Düğümü, onu bağlayan kişi çözmelidir. Rusya ve Ukrayna'nın yüz yüze diyalog kurması, ABD ve NATO'nun Rusya-Ukrayna krizinden mümkün olduğunca geri çekilmesi gerekiyor. Tüm taraflar Rusya ve Ukrayna'nın sorunlarını çözmesi için zaman ve alan bırakmalıdır" denildi.

'ÇİN'İN UKRAYNA'YLA İLGİLİ BİR ÇIKARI YOK'

Çin hükümetinin "Ukrayna'yla ilgili hiçbir çıkarı olmadığı" da vurgulanan yazıda, "Çin'in Ukrayna meselesinde hiçbir çıkarı yok. Adil ve sorumlu bir tavır benimseyip konumunu da konunun özüne göre belirleyecektir. Şu anda en büyük öncelik, gerilimi artırabilecek herhangi bir eylemden kaçınmaktır. Uluslararası toplum bir an önce böyle bir uzlaşmaya varmalıdır. Ukrayna'daki durumun gelişimi, bir dizi karmaşık faktörün sonucudur. Artık uçurumun eşiğine gelindiğine göre, tüm taraflar bu noktadan uzaklaşmak için birlikte çalışmalıdır" denildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.