CHP'nin yürüyüş güzergahı: Hedef 1 milyon

CHP'nin yürüyüş güzergahı: Hedef 1 milyon

CHP’nin Adalet Yürüyüşü’nün 1. günü tamamlandı. Ankara’dan başlayan ve 23 gün sürecek yürüyüş boyunca her gün 20 km yol yürünecek. CHP lideri ve milletvekilleri çadır ve karavanlarda kalacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün programı belli oldu. Ankara’dan başlayan yürüyüş her gün 20 km yol yürünerek 23. gün İstanbul’da sona erecek.

CHP’nin Güvenpark’tan başlattığı yürüyüşün birinci günü Ankara Eryaman’daki Hipodrum’da tamamlandı. Yürüyüş güzergahı taslağına göre 6’ncı gün Bolu-Ankara il sınırına ulaşılacak. 11’inci gün Bolu-Düzce Yolu üzerinden devam edecek yürüyüş 16’ncı günden sonra Sakarya nehri, Yeni Eşme, Kocaeli, Körfez, Dilovası, Çayırova, Samandıra-Kartal ile devam edecek. Yürüyüş 23’üncü günde Maltepe Cezaevi önünde tamamlanacak.

ÇADIRLARDA KONAKLANACAK

CHP Genel Merkezi konaklama için hazırlıklarını tamamladı. Yürüyüşe katılanlar belirlenen duraklarda çadır ve karavanlarda konaklayacak. Yemek ihtiyacı da kumanyanın yanı sıra akşamları sıcak yemek şeklinde belediyelerin desteğiyle karşılanacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekillerinin konakladığı duraklarda çeşitli etkinlikler yapılacak. Konaklanan yerlerde çeşitli kurum ve kuruluşlardan destek ziyaretleri bekleniyor.

HEDEF 1 MİLYONLA İSTANBUL

CHP’nin hedefi yürüyüşün tamamlanacağı 23’üncü gün İstanbul’a 1 milyonun üzerinde kişiyle girmek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 1’inci günü tamamlanan yürüyüş için, “15 Haziran Türkiye’de tarihin döndüğü an” yorumu yaptı.

Nergis Demirkaya / Duvar

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.