CHP’li Şener AK Partililere 'Sen neymişsin be abi' dedirtti

CHP’li Şener AK Partililere 'Sen neymişsin be abi' dedirtti

Meclis’te CHP grubu adına bütçe konuşması yapan Konya Milletvekili Abdüllatif Şener AK Partililerin eleştirilerine, “Hepinizin bana minnet borcu var. Ben olmasaydım hiçbiriniz burada olmazdınız” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda 2019 yılı bütçe görüşmeleri siyasi partiler adına yapılan kapanış konuşmaları ile tamamlandı. 12 gün süren görüşmelerin son gününde CHP grubu adına kürsüye çıkan Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ile AK Parti Milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

CHP grubu adına yarım saatlik bir konuşma yapan Konya Milletvekili Abdüllatif Şener konuşmasına, “Bu bütçe bir iflas bütçesidir. Türkiye’yi iflasa sürükleyen Erdoğan hükûmetlerinin Türkiye’yi getirdiği noktayı gösteren bir bütçedir” diyerek başladı.

BU ÜLKE AİLE ŞİRKETİ DEĞİL

Son on yıldır ekonominin çok kötü yönetildiğini anlatan Şener, “Maliye, Hazine damada teslim edilmiş. Türkiye Varlık Fonu kurmuşsunuz, Türk Hava Yollarının, devletin bütün kalan işletmelerini ve kamu bankalarını içine yerleştirmişsiniz, tüm bu kamu işletmelerini de yine aynı şekilde damada vermişsiniz, devletin ne kadar parası varsa hepsi tahtı tasarrufunda. Bu ülke aile şirketi değildir” dedi.
Türkiye’de dünyanın en yüksek enflasyonlarından birinin yaşandığını anlatan Şener, 2002-2007 yıllarında “ekonominin patronu” olduğunu hatırlattı, yüzde 30’dan yüzde 8’e düşürdükleri enflasyonu bugün iktidarın patlatarak yüzde 22’ye çıkardığını kaydetti.

BEN OLMASAM HİÇBİRİNİZ BURADA OLMAZDINIZ

AK Parti hükümetlerinin 2008-2018 yılları arasında hiçbir başarı öyküsü olmadığını söyleyen Şener, bütçeyle ilgili rakamları paylaştı. Şener’in eleştirilerine AK Parti milletvekilleri, “Sen bırakmadın, seni gönderdiler”, “Tayyip Erdoğan’ın sayesinde koltuğa oturdun”, “Başarın yok!”, “Parti kurdun, partin ne kadar büyüdü” sözleriyle tepki gösterdi. Şener tepkiler üzerine, “Bakın değerli arkadaşlar, yani sizin hepinizin bana minnet borcu var. Ben olmasaydım hiçbiriniz burada olmazdınız” yanıtı verdi.

‘SEN NEYMİŞSİN BE ABİ!’

Örneklerle bakanlığı döneminde yaptıklarını anlatan Şener, “Şu anda bu krize rağmen eğer bankalar ayaktaysa bana borçlusunuz, bu Bankacılık Yasası’na borçlusunuz” dedi. Şener’in sözlerine AK Parti milletvekilleri, “Sen neymişsin be abi, Marmaray’ı yapan sensin. Avrasya Tüneli’ni sen açtın(!)” diye tepki gösterdi.

AK Parti milletvekilleri Şener’e, “Bu kadar başarılıydınız da kurduğun parti niye kapandı” diye sordu. Şener ısrarlı sorular üzerine konuşmasını keserek, “Bellemişsin, ‘Partine ne oldu?’ Biz soyguncu değiliz, vurguncu değiliz, hırsız değiliz, parasızlıktan partim kapandı. ‘Faziletindir’ diye anlatacağın şeyi, sanki kabahatimmiş gibi niye söylüyorsunuz?” dedi.

‘ERDOĞAN BANA EN NAZİK DAVRANAN 3 KİŞİDEN BİRİDİR’

Abdüllatif Şener AK Parti milletvekillerinin sataşmaları üzerine partiden ayrılma sürecine dair de açıklama yaptı. Erdoğan’la kavga edip ayrılmadığını söyleyen Şener, “Hayatımda bana karşı en nazik davranan iki-üç insandan biridir. Ayrılırken de kibarca ayrıldı. Partiden ayrılırken parti genel merkezine MKYK toplantısına gittim, o salonda arkadaşlardan helallik almak suretiyle Genel Başkan’a istifamı verdim ve öyle ayrıldım. Benim gibi partisinden ayrılan Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir tek kişi yoktur” dedi.

2007 seçimlerinde aday olmaması ile ilgili sataşmalar üzerine de konuşan Şener, Cumhuriyet Mitingleri, 367 problemi ve e-muhtıra dönemleriyle ilgili, “Sayın Genel Başkan ve Gül, benim üslubumun bütün toplumu kucaklayıcı olduğunu belirterek, bu gerginliği yatıştırmak için beni görevlendirdiler. ‘Bol bol televizyonlara çık, o tatlı üslubunla kamuoyunu yatıştır’ denildi.” Şener aday olmayacağını ilan etmesine karşın bu görevi yerine getirdiğini söyledi.

Abdüllatif Şener bakanlığı döneminde yaptıklarını anlattığı yarım saatlik konuşmasında 58 kez “ben” dedi.

‘AİLEVİ MESELELERE DİL UZATIRSANIZ PERİŞAN OLURSUNUZ’

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın kendisine dair, “Sayın Şener eşinin başını örttürmek istememiş” dediğini söyleyen Şener şöyle devam etti:

“Nişanlılık döneminde eşim başörtülü değildi, ben ondan onun başörtüsünü takmasını istemedim, baskı da yapmadım, kendisi özgür iradesiyle başını örttü dedim. Böylesine bir cümleyi evirip çevirip Bülent efendinin böylesine istismar edecek şekilde kullanmış olması gerçekten büyük ayıptır, büyük ayıp. Keşke benim konuşmamı engellediğiniz gibi o Sayın Bülent efendinin de konuşmasını engelleseydiniz. Ailevi meselelere uzanacak kadar ‘Şener’i eleştireyim’ diye uğraşırsanız perişan olursunuz.”

‘SAYIN ŞENER EKONOMİNİN İSA’SI!’

Şener’e yanıt ise AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı’dan geldi. Bostancı, “Biliyorsunuz tarihte İsa’dan önce ve İsa’dan sonra vardır. Sayın Şener’i dinlerken o kadar ‘ben’, o kadar ‘ben’ yaptı… ‘Ben olmasaydım siz yoktunuz’ dedi ki, anlaşılıyor ki Sayın Şener ekonomin Hazreti İsa’sıdır, öncesi vardır, sonrası vardır. Şimdi, Sayın Şener buradayken biz her şeydik, Sayın Şener gitti biz hiçbir şey olduk, demek ki Sayın Şener size geldi, ben öyle anlıyorum ki konuşmasından, siz hiçbir şeydiniz, şimdi her şey oldunuz. Hayırlı olsun. CHP’de bildiğim çok kıymetli ekonomistler var. Siz sayın Şener’i çıkarttınız. Hakikaten öyle anlıyorum, hiçbir şeydiniz, her şey oldunuz. Hayırlı olsun” dedi. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.