CHP'den Bahçeli'nin sözlerine ilk tepki: Ellerinden geleni artlarına koymasınlar

CHP'den Bahçeli'nin sözlerine ilk tepki: Ellerinden geleni artlarına koymasınlar

Devlet Bahçeli'nin CHP ve HDP'nin ilişkilerinin incelenmesine ilişkin komisyon kurduklarına ilişkin açıklamasına yanıt veren CHP Sözcüsü Öztrak, "Bu karşı tarafın demokrasi anlayışını ortaya koyuyor" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelitarafından yapıldığı ifade edilen bir açıklamayı kamuoyuyla paylaştı. Açıklama göre; MHP Genel Başkanı Bahçeli, HDP ile CHP’nin ilişkilerini incelemek üzere komisyon kurma talimatı verdiğini duyurdu.

Açıklamada "Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlık Divanı'nın da kararıyla CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanı'nın suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması maksadıyla komisyon görevlendirilmiştir" denildi. Bahçeli tarafından yapıldığı ifade edilen açıklamada ayrıca, “CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu açıklamaya ilişkin bianet’e konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamaya yanıt vermeyeceklerini belirtti. Öztrak, şunları söyledi: “Buna ilişkin açıklamada bulunmayacağız ama elbette değerlendireceğiz. Bu karşı tarafın demokrasi anlayışını ortaya koyuyor. Ağzınıza geleni söyleyip daha sonra bundan sıyırılamazlar. Ellerine geleni artlarına koymasınlar, görelim bakalım.”

İlgili Haberler
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.