Cezaevinden dışarıya akan sanat

Cezaevinden dışarıya akan sanat

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen siyasi tutuklu Kadri Sönmez, Nevşehir E Tipi Cezaevi'nde özgürlük tutkusunu yağlı boya tablolarına taşıyor.

ANKARA - Yaptığı tabloların bir kısmını Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED)'e gönderen Kadri Sönmez, cezaevlerini, edebiyat ve sanatın üretildiği bir alana çevirmiş.

Muş'un Kotan köyünden olan Sönmez, 22 yıl önce İzmir'de yürüttüğü siyasi faaliyetleri nedeniyle tutuklanarak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

haberinfotograflari.gif

Evli 2 çocuk babası olan Sönmez, Nevşehir E Tipi Cezaevi'nde tutuluyor. 10 yıldır yağlı boya çalışması yapan Sönmez, özgürlük tutkusunu tablolara taşıyor.


Yaptığı yağlı boya tabloları TUHAD-FED'e gönderen Kadri Yılmaz, satılacak tabloların gelirinin yarısını TUHAD-FED'e yarısını ise ailesine gönderilmesini istiyor. 

'Görüş de aile bireyleri tek tek alınıyor'

Sönmez'in aile görüşlerinde hak ihlalleri yaşadığını belirten TUHAD-FED yöneticisi Mehmet Baytekin, "Sönmez iki çocuğu ve eşiyle birlikte görüşemiyor. Cezaevi idaresi tek tek görüştürüyor. Görüş bir saattir ama aile bireyleri 15'er dakika görüş yapabiliyor. Buna da ağırlaştırılmış müebbet cezası alması gerekçe gösteriliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.