Çavuşoğlu: Mihraç Ural'la Putin ilgileniyor

Çavuşoğlu: Mihraç Ural'la Putin ilgileniyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Soçi’deki Suriye zirvesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Zirveyi ‘başarılı’ olarak niteleyen Çavuşoğlu, “Türkiye olarak istediklerimiz bildirgede yer aldı” dedi.

Çavuşoğlu, THKP-C Acilciler örgütünün liderlerinden olan ve uzun süredir Suriye’de yaşayan Mihraç Ural’ın Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Suriye Kongresi’nin katılımcıları arasında yer alması nedeniyle Rusya’yı suçlayarak, şunları söyledi:

“Bu teröristin oraya katılmasıyla ilgili hemen tepkimizi koyduk. Rusya’dan izahat istedik. bu şahsın bir an önce tutuklanıp Türkiye’ye iade edilmesini istedik. Bu terörist kırmızı bültenle aranan bir şahıstır. Rusya’nın bize verdiği listede bu şahsın adı yok. Bu konuyu sayın Cumhurbaşkanımız, Putin’le yaptığı görüşmede de gündeme getirdi. Putin bu konuyla ilgileniyor. B u şahıs sahte belgelerle Rusya’ya girerek, orada şov yapmaya çalışmıştır. Rusya çalışmaları yapıp bize dönecek.”

‘FRANSIZLAR BİZE DERS VEREMEZ, BU BİR İŞGAL DEĞİL’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “Afrin operasyonu işgale dönüşmesin” açıklamasına da tepki gösterdi. Çavuşoğlu, “Fransızlar bu konuda bize ders veremez. Bu bir işgal değildir” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.