Çavuşoğlu, Katarlı ve Suudi bakanlarla görüştü

Çavuşoğlu, Katarlı ve Suudi bakanlarla görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar Dışişleri Bakanı, Katar Savunma Bakanı ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı görüştü.

Katar, 4 Arap ülkesinin ablukanın kaldırılması için hazırladığı 13 maddelik listeyi reddetti. Bu gelişmenin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani, Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed el-Atiyye ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin El Cubeyr ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptı.

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan’ın haberine göre, Çavuşoğlu görüşmede taraflara itidal çağrısı yaptı. Krizin diyalog yöntemiyle çözülmesi gerektiği görüşünü tekrarlayan Çavuşoğlu’nun, özellikle Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı El Cubeyr’e Katar’dan istenilenlerin makul ve karşılanabilir düzeyde olması gerektiği mesajını verdi.

Bölge ülkelerinin Ramazan Bayramı’na kriz içinde girmesinden Türkiye’nin üzüntü duyduğunu belirten Çavuşoğlu, buna rağmen Ankara’nın diyalog yöntemiyle çözüm sağlanması için girişimlerini sürdüreceğini vurguladı.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin Katar’da kurduğu askeri üssün bölgede herhangi bir ülkeyi hedef almadığını, aksine tüm bölgenin güvenliği için olduğunu da belirtti. Katar’a sunulan 13 maddelik listede, Türkiye’nin kurduğu üssün kapatılması istenmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.