Capital Economics: Merkez Bankası 100 baz puan faiz artırabilir

Capital Economics: Merkez Bankası 100 baz puan faiz artırabilir

Enflasyon yüzde 15.3'le zirve yapınca gözler faize çevrildi. 100 baz puan artış olabileceği belirtiliyor.

İngiltere merkezli ekonomik araştırma kuruluşu Capital Economics, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) 100 baz puan faiz artırımı beklediğine dair ilişkin rapor yayınladı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dün açıkladığı haziran ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Capital Economics, beklentilerden çok daha güçlü artan enflasyon sonrasında bunun faizlere yansıyacağı yönünde görüş bildirdi.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre nflasyondaki keskin artışın mayıs ayında Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybının yansıması olduğunu savunan Capital Economics, enflasyondaki yükselişin geniş tabanı olduğuna da işaret etti.

Capital Economics yayınladığı raporda şu değerlendirme yer aldı: “Enflasyonda haziran ayında yaşanan artışın büyüklüğünün TCMB’nin bu ay yapılacak politika toplantısında bir reaksiyon vermesi için yeterli olması muhtemel. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanları seçimlerden bu yana, TCMB’ye yüksek enflasyon ile başa çıkması için imkan verileceği konusunda, bazı pozitif ifadeler kullanıyorlar. Biz şu anda bir hafta vadeli repo faizinde 100 baz puan bir artırım öngörüyoruz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.