Çanakkale'de arazi kavgası: Jandarma Süleyman Cabir'i öldürdü

Çanakkale'de arazi kavgası: Jandarma Süleyman Cabir'i öldürdü

Çanakkale'de arazi anlaşmazlığı yüzünden iki aile arasında çıkan kavgaya jandarma müdahale etti. Avukat Zilan Leventoğlu, müdahale sırasında Süleyman Cabir'in hedef alınarak öldürüldüğünü söyledi.

Van’dan Çanakkale’nin Civler köyüne göç eden Cabir ailesi ile aynı köyde yaşayan Özenç ailesi arasında tarla uyuşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. Süleyman Cabir karşı ailenin bıçaklı saldırısına uğradı. Kavgada Enver Özenç yaşamını yitirdi. Birçok yerinde bıçak yarası olan Süleyman Cabir evine döndü. Cabir'in eşi jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekibi ile Cabir'in çocukları arasında tartışma yaşandı. İddiaya göre jandarma aileye orantısız güç uyguladı. Bir uzman çavuş, Süleyman Cabir’i karnından vurdu. Süleyman Cabir kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Cabir ailesinin tüm bireyleri gözaltına alındı. Dosyaya gizlilik kararı getirildi.

‘SÜLEYMAN CABİR NİŞAN ALINARAK ÖLDÜRÜLDÜ’

Pazartesi günü yaşanan olayla ilgili olarak İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şubesi, hak ihlalleri kapsamında dosyayı takip etmek üzere Avukat Zilan Leventoğlu'nu görevlendirdi.
Süleyman Cabir'in karşı tarafın bıçaklı saldırısına uğradıktan sonra hayatını kaybetmediğini vurgulayarak şunları söyledi: "Süleyman Cabir, kolları yaralı bir şekilde eve geliyor, evde olayın büyüyeceğini anlayan eşi Aklime Cabir jandarmayı arıyor. Fakat jandarma olaya müdahale ederken orantısız güç kullanıyor. Cabir ailesinden bir kişinin kafasına jandarma tarafından dipçik ile vuruluyor. Aileden bir diğer kişinin ayak parmağı kırılmış. Eve rastgele kurşun sıkılmış, kimseye isabet etmemiş. Bunlar olurken baba Süleyman Cabir olaya müdahale etmeye çalışırken uzman çavuş tarafından nişan alınarak karnından vuruldu. Ve aile babalarını vuran uzman çavuşun olay yerinden kaçtığını söylüyor."

‘GÖRÜNTÜLER EKSİK’

Leventoğlu, jandarmanın olay yerinde kamera kaydı aldığını fakat şiddet gösterdikleri yerin kayıtlara dahil edilmediğini belirtti. Leventoğlu, "Polisler görüntüleri izlediler, fakat ailenin şiddet gördüğü yerin görüntülere dahil edilmediğini, sadece babanın ‘Oğullarımı dövmeyin’ diye araya girişi ve vurulma anı dahil edilmiş. Görüntülerde olmasa da ben karakola gittiğimde ailenin kanlar içinde yaralı halde olduğu gözler önündeydi" dedi.
Öldürülen Süleyman Cabir’in çocukları Yavuz Cabir, Ömer Cabir ve Yücel Cabir'in, husumetli oldukları aileye karşı "kasten öldürmeye teşebbüs"ten ve "jandarmaya direnme" suçundan gözaltına alındığına dikkat çeken Leventoğlu, anne ve kızlarının ise ifade işlemlerinden sonra serbest bırakıldığını söyledi. Leventoğlu, "İHD olarak davanın takipçisi olacağız" dedi.

Gözaltına alınan aile üyeleri Yücel Cabir, Yavuz Cabir ve Ömer Cabir tutuklandı. Öte yandan Cabir’i öldüren jandarmanın gözaltına alındığı öğrenildi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.