Bu da isotlu dondurma

Bu da isotlu dondurma

Acısıyla ünlü Urfa’da, dondurmacılar isotlu dondurma ikramına başladı.

URFA - Yemeklere acı katmak için kullanılan isot (biber), bu kez dondurmada kullanılıyor.

Hemen hemen her yemekte bolca kullanılan isot, dondurmacıların tezgahlarını süslemeye başladı.

İsotun yanı sıra kebabı ve tatlılarıyla meşhur Urfa’da, isotlu dondurma satışına başlandı.

Dondurma külahlarının yerine isot kullanan 25 yıllık dondurmacı Hüseyin Müjde, isotlu dondurmaların 2 TL’den satıldığını kaydetti.

İsotlu dondurmanın büyük ilgi gördüğünü belirten Hüseyin Müjde, “Acı denince akla Urfa geliyordu. Urfalılar acılı yemeklerin sonunda tatlıyı da çok seviyor. Biz de acı ve tatlıyı buluşturduk. İsot yemeklerde ve fırında pişirilerek, sofralarda yoğun tüketiliyordu. Dondurma külahı yerine daha doğal olan isotu kullanmaya başladık. Müşteriler ise uygulamayı çok beğendi” dedi.

1 haftadır satılan isotlu dondurmanın kentteki tüm pastane ve dondurmacılarda yaygınlaşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.