Bozuk yola fidanlı protesto

Bozuk yola fidanlı protesto

Yüksekova ilçesinin içinden geçen tarihi İpek yolunun 8 kilometrelik bölümünün yıllardır düzeltilememesine yüzlerce vatandaş araçlarıyla tepki gösterdi, fidan dikti!

Yüksekovalılar yıllardır onarılmayan 8 KM'lik bozuk yolu protesto etti. Vatandaşlar, Yüksekova İpek yoluna ağaç dikip, araçlarının camlarından ağaç dalı sarkıttı, Cengiz Topel Caddesi'nde korna çalarak protesto turu attılar.



Protestocular, Yüksekova İpek Yolu'nun bu yıl da 745 bin TL gibi bir miktarla yapılacağı, yolun bu şekilde standartlara uygun olamayacağını, birlerinin yıllardır bu yol üzerinde rant elde ettiğini, yapılacak yolun kısa bir sürede bozulacağını, yıllardır araçlarını tamir servislerinde tamir ettirerek çocuklarının rızkını heba ettiklerini dile getirdiler. Yol bu yıl da standartlara uygun yapılmazsa protestolarının süreceğini belirten taksiciler bir an evvel yetkililerden yolun standartlara göre yapılması sözünü beklediklerini belirttiler.

Sabah 10:30'da 10 dakikalık protestolarına yüzlerce sivil ve ticari araç katıldı. Araçların sahipleri kısa süreli yolu trafiğe kapatma eylemlerinde de bulundular. Bu nedenle şehir merkezinin değişik noktalarında zaman zaman trafik felç oldu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
58 Yorum