Borç yapılandırmada süre uzatıldı

Borç yapılandırmada süre uzatıldı

Kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırılmasında dün sona eren ilk taksidin ödeme süresi 15 Ekim'e kadar uzatıldı. İlgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi borçlarını yapılandırmada ilk taksit ödemesini dün saat 21.00’e kadar yapamayanlara yeni imkân sağlandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle, ilk taksit ödemelerinin süresi 15 Ekim’e kadar uzatıldı.

Uzatmanın gerekçesi, son gün olan 30 Eylül tarihinin pazar gününe denk gelmesi gösterildi.

HANGİ HAKLAR SAĞLANACAK?

Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar, borç aslını ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranları esas alınarak hesaplanan tutarı ödemesi halinde, gecikme faizini, zammını ve vergi cezalarını ödemeyecek. Vergi aslına bağlı olmayan cezaların yüzde 50’sinin ödenmesi durumunda da kalan yüzde 50’si tahsil edilmeyecek. Vadesi 31 Aralık 2013’ten önce olan 100 lira ve altındaki borçlar başvuru aranmadan silinecek.

Yapılandırma kapsamında başvuran ve peşin ödemeyi seçen mükellefler neredeyse vergi borçlarının sadece anaparasını ödeyerek bu fırsattan yararlanabilecek. Düzenlemeyle birikmiş vergi borçlarının varsa vergi ziyai cezaları silinecek, hesaplanan gecikme faizi ve zamları ise ilgili dönemlerde geçerli Yİ-ÜFE aylık değişim oranları uygulanarak yeniden yapılandırılacak.

Yapılandırılan borçların peşin 15 Ekim 2018’e kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.