Bölgedeki hastanelere yatak takviyesi yapıldı

Bölgedeki hastanelere yatak takviyesi yapıldı

Salgının hızla arttığı Van, Muş, Bitlis ve Hakkari’de değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4 ilde yatak, cihaz, malzeme ve personel takviyesi yaptıklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van’da Muş, Hakkari, Bitlis il sağlık müdürleri, saha koordinatörleri, kamu hastaneleri başkanları, halk sağlığı başkanları ve hastane başhekimleriyle değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi. Koca, toplantıların ardından basın toplantısı düzenledi.

'ALIŞKANLIKLARIMIZIN SONUÇLARINI GÖRDÜK'

Koca, salgının başladığı ilk aylardaki sıkı tedbirlerle vaka sayılarının azaldığını ileri sürdü. Haziran ayında geçilen “kontrollü hayat tarzı” ile ağır hasta ve ölümleri asgari sevide tutmayı amaçladıklarını ifade eden Koca, “Alışkanlıklarımız, geleneklerimiz, sosyo-kültürel yapımız bizleri kontrollü olmayan bir sosyal hayatta yüz yüze getirdi. Bunun sonuçlarını gördük” dedi.

‘DOLULUK ORANI YÜZDE 52’

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari’nin tedbirlerin gözardı edildiği bölgeler olarak öne çıktığını belirten Koca, yatak, cihaz, malzeme ve personel takviyesi yaptıklarını aktardı. Koca, “4 ilimizde 65 yaş üstüne baktığımızda Van’da 4 kat, diğer üç ilde 3 kat olduğunu gördük. Büyüklerimizi koruma konusunda çok daha fazla çaba göstermeliyiz” diye konuştu.

Koca, Van’da yatak doluluk yüzde 54, yoğun bakım doluluk oranının da yüzde 74 olduğunu savundu. Koca, “Türkiye genelinde yatak doluluk oranımız şu an yüzde 52, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 67, solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 32. Herhangi bir sorunumuzun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Koca, herkesin tedbirlere uyması gerektiğini ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırdı.

58 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Koca ayrıca,  Koronavirüs nedeniyle 58 kişinin daha hayatını kaybettiğini, 1512 yeni vaka tespit edildiğini söyledi. Böylece toplam ölü sayısı 6 bin 896'ya, vaka sayısı 286 bin 455'e yükseldi.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.