BM: İdlib'den 700 bin kişi göç edebilir

BM: İdlib'den 700 bin kişi göç edebilir

BM'ye bağlı sağlık kuruluşlarından Türkiye sınırındaki İdlib için uyarı: Suriye hükümetinin operasyonu 700 bini aşkın kişiyi yerinden edebilir.

Suriye yönetiminin Türkiye sınırındaki silahlı isyancılara operasyon için plan yaptığı belirtilirken, Birleşmiş Milletler İdlib’den ‘büyük göç’ için hazırlık yapmaya başladı.

BM’ye bağlı sağlık kuruluşları bir rapor yayımlayarak, İdlib operasyonu sonucunda 700 binden fazla kişinin yerinden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

BM’nin sağlık kurumu Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Health Cluster adlı dergisinde yayımlanan raporda, “Önümüzdeki dönemde [Suriye’nin] kuzeydoğusunda gerilimin artması bekleniyor. Bu durum İdlib ve çevresindeki bölgelerde 250 bin ila 700 binden fazla kişinin yerinden olmasına sebep olabilir” denildi. Makalede, böyle bir senaryoda insani yardım kuruluşlarının sorumluluğunun artacağı vurgulandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.