BM: Haseke’de 60 bin kişi göç etti

BM: Haseke’de 60 bin kişi göç etti

Heseke’nin güney kesimindeki mahallelerde Suriye rejim güçleriyle IŞİD arasında çatışmalar devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Rojava’nın Haseke kentinde IŞİD’in 24 Haziran’da düzenlediği saldırı sonrasında 60 bin kişinin evlerini terk ettiğini duyurdu.

BM Suriye Bürosu’na göre, yerinden olan kişi sayısı 200 bine kadar yükselebilir.

Bu arada Heseke’nin güney kesimindeki mahallelerde Suriye rejim güçleriyle IŞİD arasında şiddetli çatışmalara yaşanıyor.

Bu arada kentin güney mahallelerinde Suriye güçleriyle IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmaların giderek şiddetini artırdığı belirtildi.

Dün bombalı araçla düzenlenen saldırının hedefi olan Emniyet Binası’nın tamamıyla yıkıldığı belirtildi.

Heseke’nin güney mahallelerindeki çatışmalar sonucu mahallelerini terk etmek zorunda kalan halk, Cizîre Kantonu Demokratik Özerklik Yönetimi tarafından hazırlanan ve Dêrîk’te bulunan Roj Kampı’na yerleştirildi.

24 Haziran’da saldırmıştı

IŞİD, Haseke kentinde Suriye rejimine ait mevzilere 24 Haziran’da saldırı düzenlemişti. IŞİD saldırı sonucunda kentin güneydoğusunda en az bir mahallede kontrolü ele geçirmişti.

IŞİD saldırmada önce Haseke’nin denetimi, Suriye ile YPG arasında bölünmüş durumdaydı. IŞİD güney tarafından intihar saldırısıyla girdiği Haseke’de çok sayıda Suriye askerini de öldürdüğünü iddia etmişti. Suriye ise saldırıyı püskürttüğünü öne sürmüştü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman, AFP’ye yaptığı açıklamada IŞİD’in en az bir intihar saldırısıyla şehre saldırı başlattığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.