BM: 1 milyon 368 bin 864 sivil mülteci olarak Ukrayna'dan komşu ülkelere geçti

BM: 1 milyon 368 bin 864 sivil mülteci olarak Ukrayna'dan komşu ülkelere geçti

Ukrayna'nın Mariuopol kentindeki geçici ateşkes kararı iptal edildi. BM 1 milyon 368 bin 864 sivilin mülteci olarak Ukrayna'dan komşu ülkelere geçtiğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO üyesi ülkelere "Ukrayna'nın NATO'ya kabul edilmesi durumunda tüm NATO örgütüyle savaşmak zorunda kalacağız" mesajı verildi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise NATO'nun Ukrayna'yı uçuşa yasak bölge ilan etmeyi reddetmesine tepki gösterdi; "NATO, Ukrayna kentlerinin daha fazla bombalanması için yeşil ışık yaktı" dedi. 

Rusya'nın Mariupol ve Volnovaha kentlerinden sivillerin tahliyesi için aldığı "geçici ateşkes" kararı ise çatışmalar nedeniyle uygulanamadı. Birçok bölgede çatışmalar devam ederken ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yaptırım kararlarına da Moskova'dan misilleme hamleler yapılıyor.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: HERSON'DAKİ ASKERİ ÜSSÜ ELE GEÇİRDİK

Rusya Savunma Bakanlığı, Herson yakınlarındaki Radensk bölgesinde yer alan Ukrayna ordusuna ait askeri üssün kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu. 

İTALYAN DEVLET YAYINCISI RAI DE RUSYA'DAKİ FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALDI

 İtalyan devlet televizyonu RAI, Putin'in, Ukrayna işgaline ilişkin "sahte bilgi yayanlara" 15 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemeyi onaylamasının ardından ülkedeki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

BM: 1 MİLYON 368 BİN 864 MÜLTECİ UKRAYNA'DAN KOMŞU ÜLKELERE GEÇTİ

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle 24 Şubat-4 Mart arasında yaklaşık 1 milyon 368 bin 864 mültecinin komşu ülkelere geçtiğini bildirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yaptığı açıklamaya göre, mültecilerin yarıdan fazlası Polonya'ya sığındı.

Buna göre Polonya'ya 756 bin 303, Macaristan'a 157 bin 4, Moldova'ya 103 bin 254, Slovakya'ya 101 bin 529, Romanya'ya 63 bin 192, Rusya'ya 53 bin 300, Belarus'a 406 ve diğer Avrupa ülkelerine ise 133 bin 876 mültecinin geçiş yaptığı aktarılan açıklamada, bu rakamlara ilave olarak Donetsk ve Luhansk bölgelerinden 18-23 Şubat'ta 96 bin kişinin de Rusya'ya geçtiği kaydedildi.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: İNGİLTERE'NİN RUSYA'DAKİ ÇIKARLARININ ALTINI OYACAĞIZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin yaptırım politikalarına karşılık sert misilleme önlemleri almaya hazırlandığını açıkladı. Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, İngiltere'ye dönük yaptırım kararı alma hazırlığı olduğu belirtildi. Açıklamada, "Londra'nın başrolde oynadığı, hatta ana rolü oynamadığı yaptırım çılgınlığı, bize misilleme amaçlı orantılı sert önlemler almaktan başka seçenek bırakmıyor. Bu, kuşkusuz, İngiltere'nin Rusya'daki çıkarlarının altını oymak olacaktır" denildi. 

RUSYA MERKEZ BANKASI: HACKER SALDIRILARI ALTINDAYIZ

Rusya Merkez Bankası (CBR) online işlemlerinin hacker saldırıları altında olduğunu açıkladı. Açıklamada, "Şu anda telekom sağlayıcılarının kanallarına yönelik artan DDoS saldırılarından dolayı Hızlı Ödeme Sistemi'nin işlemlerinde kısa süreli bir yavaşlama söz konusu olabilir. Bu, fonların güvenliğini etkilemiyor" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.