Binali Yıldırım'dan 'imam' açıklaması: Tembih falan yok, dua hepimize lazım

Binali Yıldırım'dan 'imam' açıklaması: Tembih falan yok, dua hepimize lazım

İmama tembih edilmediğini söyleyen Yıldırım, "Diğer adaylar da gitsinler Eyüp Sultan'a... Onlar için de dua edilsin... Dua hepimize lazım" diye konuştu.

Kadıköy'de içki içip yemek yiyenlere "Afiyet olsun" sözü ve Eyüp Sultan'da imamın "Binali Bey'in başarılı olması için el Fatiha"  duası nedeniyle çıkan tartışmaları Binali Yıldırım'a soran Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Yıldırım'ın değerlendirmelerini şöyle aktardı: 

("Afiyet olsun" sözü) "Niye konuşuyorlar böyle bir şey anlamış değilim. Aklımdan hiçbir şey geçmeden, büyük bir doğallıkla yemek yiyen insanlara 'Afiyet olsun' dedim. Bunda yadırganacak ne var? 'Niye yemek yiyorsunuz' mu diyecektim? İçki içiyorlarmış... Herkes yaptığı işten mesuldür. Biz yargılayamayız, sorgulayamayız. Herkesi zorla kendine benzetmeye çalışırsan huzursuzluk olur. Etkileşim tabi ki olur ama etkileşimin de doğal olması lazım"

(İmamın duası) "Duada benim adımın söylendiğini o anda fark etmiş değilim. Gazetelerde yazınca öğrendim. Benim böyle bir talebim olmadı. Dediğim gibi bilgim de yoktu. Tembih falan da yok. Diğer adaylar da gitsinler Eyüp Sultan'a... Onlar için de dua edilsin... Dua hepimize lazım."Diyen 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.