Binali Yıldırım: AB hakkındaki ilk hayal kırıklığı değil

Binali Yıldırım: AB hakkındaki ilk hayal kırıklığı değil

Başbakan Binali Yıldırım, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ı Çankaya Köşkü'nde ağırladı. Orban'a seslenen Yıldırım "Ben İstanbul'dan memleketim Erzincan'a 1,5 saatte gidemiyorum; ama Budapeşte'ye 1,5 saatte gidebiliyorum" dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın Türkiye’ye resmi ziyareti kapsamında, Ankara’da Türkiye-Macaristan İş Forumu düzenlendi. Foruma, Başbakan Yıldırım ve Macar mevkidaşı Orban’ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yle Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto da katıldı.

Avrupa Birliği ile yaşanan kriz sonrası üyelik sürecine değinen Yıldırım “Daha müzakereye başlamayan ülkelere bile vize muafiyeti uygulayan Avrupa, 40 yıldan fazla bir süredir tam üyelik müzakereleri yapan Türkiye’ye elinden gelen zorluğu göstermeye devam ediyor. Geçen yıl 18 Mart’ta anlaştığımız vize kolaylığına yönelik anlaşma, ne yazık ki mürekkebi kurumadan yürürlükten kalktı. Bu, Türkiye’nin AB hakkındaki ilk hayal kırıklığı değil; son da olmayacak” dedi.

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz’a da değindi. Yıldırım, “15 Temmuz darbe girişimi aynı zamanda Türkiye’nin gerçek dostlarının da kimler olduğunu görmesine de bir imkan sağladı. O gecenin aydınlığında biz, gerçek dostlarımızı gördük. Onlardan biri de Macaristan’dı” diye de konuştu.

‘VİZE KOLAYLIĞINI DİKKATE ALMAMIZ LAZIM’

Macaristan’la vizelerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Ben İstanbul’dan memleketim Erzincan’a 1,5 saatte gidemiyorum; ama Budapeşte’ye 1,5 saatte gidebiliyorum. Bu tamam; ama vizelere gelince orada biraz duralım. Vizelerde sıkıntı var Sayın Başbakan. Vizeleri iş adamlarından başlamak üzere biraz gevşetmemiz lazım. Avrupa Birliği, Schengen rejimi bunlar anlaşılabilir; ama biz ikili ilişkileri geliştirmek istiyorsak mutlaka vize kolaylığını dikkate almamız lazım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.