Biden: Ukrayna'da köşeye sıkışan Rusya hipersonik füze kullandı

Biden: Ukrayna'da köşeye sıkışan Rusya hipersonik füze kullandı

"NATO hiçbir zaman olmadığı kadar birlik halinde, bunun en büyük nedeni de Putin" diyen ABD Başkanı Biden, Rusya'nın 'köşeye sıkıştığı' için Ukrayna'da hipersonik füze kullandığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesindeki işletmeler ve şirketlerin 238 üst yöneticisi (CEO) ile Beyaz Saray'daki yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi, Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında atılan adımları değerlendirdi.

CEO'lara Ukrayna konusunda attıkları adımlar için teşekkür eden Biden, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin hiçbir zaman NATO ülkelerinin bu kadar birlik olabileceğini düşünememişti. NATO hiçbir zaman olmadığı kadar birlik halinde, bunun en büyük nedeni de Putin" ifadesini kulandı.

Amerikan şirketlerinin Rusya'daki faaliyetlerini durdurmasının büyük bir fark yarattığının altını çizen Biden, ekonominin yanında ABD'nin Ukrayna'ya son 1 yıl içinde 2 milyar dolarlık savunma yardımı sağladığını anımsattı.

Ukrayna ordusunun Rusya'nın tank ve helikopterini vurduğunu ve orduyu "mahvettiğini" belirten Biden, şöyle devam etti: "Fark ettiyseniz Rusya Ukrayna'da hipersonik füze kullandı. Bu yapabilecekleri tek şeydi. Bu bir dolaylı silah. Bunun tek farkı ise durdurulmasının neredeyse imkansız olması. Rus ordusunun bunu kullanmasının bir nedeni vardı. Şu anda köşeye sıkıştılar. Putin bu derece güç ve birliği öngöremedi." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.