Beyaz Saray: IŞİD'e karşı askeri misyon hızla sona yaklaşıyor

Beyaz Saray: IŞİD'e karşı askeri misyon hızla sona yaklaşıyor

Beyaz Saray, IŞİD'e yönelik operasyonlar hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "IŞİD’i yok etmek için yürüttüğümüz askeri misyon hızla sona yaklaşıyor" denildi.

Beyaz Saray, Suriye’de IŞİD karşı yapılan operasyonların bitmek üzere olduğunu açıkladı.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre açıklamada, “IŞİD’i yok etmek için yürüttüğümüz askeri misyon hızla sona yaklaşıyor ve terör örgütü neredeyse tamamen yok edilmiş durumda. Amerika ve ortakları, henüz askeri güçlerimizin tamamen ortadan kaldıramadığı Suriye’deki IŞİD kalıntılarını da yok etme konusunda kararlıdır” denildi.

Gelecekteki planlamalarla ilgili diğer ülkelerle görüş alışverişi yapıldığı kaydedilen açıklamada, “Müttefiklerimiz ve dostlarımızla gelecek planları konusundaki görüş alışverişimizi sürdüreceğiz. Bölgedeki ve diğer ülkelerin ayrıca BM’nin barışın tesisi ve IŞİD’in yeniden ortaya çıkmasını engellemesi yolunda çaba göstermesini umuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.