'Bernarda Alba'nın Evi' Van'da Kürtçe sahnelenecek

'Bernarda Alba'nın Evi' Van'da Kürtçe sahnelenecek

İspanyol şair ve yazar Federico Garcia Lorca'nin oyunu "Bernarda Alba'nın Evi", Teatra Nújen tarafından Van'da Kürtçe sahnelenecek.

YÜKSEKOVA HABER - Oyunun Yönetmenliğini Nazmi Karaman yapıyor. 25 kadının rol aldığı oyun 12 Nisan'da Van Devlet Tiyatrosu sahnesinde saat 17:00 ve 19:30'da iki seans olarak sahnelecek. Kürtçe bilmeyen tiyatro severler için oyunda Türkçe üst yazı olacak.

Oyuncular:

İlayda Şengöl, Nazlı İsmailoglu, Berivan Budakbeyoglu, Perinaz Aydoğdu, Dilan Kızıltaş, Eda Bartu, Elif Enteroğlu, Necla İçen, Asmin Acar, Fatma Selen.

Oyunun konusu:

Güçlü ve gelenekçi bir kadın olan Bernarda, kocasını kaybettikten sonra sekiz yıllık yas ilan ederek evini dış dünyaya kapatmıştır. Yaşlı annesi, hizmetçisi yardımcısı poncia ve beş kızı ile birlikte yaşamaktadır. Aileyi despotca, kendi erdemleri ve istekleri doğrultusunda yönetme isteği, en küçük kızı Adela'nın isyanıyla tam tersi sonuçlar ortaya çıkarır. Baskı altında yaşayan evin kızları toplumsal dayatmalar ve kendi tutkuları arasında trajik bir sona sürüklenir.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum