Benzin ve motorine gelen büyük zamma tepki yağıyor

Benzin ve motorine gelen büyük zamma tepki yağıyor

Akaryakıt üzerinden alınan ÖTV oranının yeniden belirlenip benzin ve motorine litrede yaklaşık 6 TL zam gelmesine tepkiler çığ gibi: "Zam sırası elektrik, doğalgazda ve otomobil tüp gazına. Ev tüplerine de ÖTV, KDV zammı geldi ya da gelecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre akaryakıtta ÖTV tutarları arttı. 6 liralık artış gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı.

İstanbul'da benzinin litresi 28.05 liradan 34.05 liraya, motorinin litresi ise 26.32 liradan 32.32 liraya yükseldi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Seçimlerden sonra başlayan vergi artışlarına ve zamlara akaryakıtın da dahil edilmesine ekonomist ve siyasetçiler tepki gösterdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba sosyal medya hesabından "15 Temmuz gecesi Selalar okunurken, Ekonomist Erdoğan, benzinin litre fiyatını 34 TL’ye, motorinin litre fiyatını 32 TL’ye yükseltti...!! 28 Mayısta; benzin 20.57 lira, motorin 19.34 liraydı. Seçimlerden bugüne benzin ve motorine ortalama 12 lira zam geldi. Seçimden önce refah vaat edenler, seçimden sonra zam olup yağıyorlar" paylaşımını yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu asil milletin kahramanlık destanı yazdığı günün gecesinde salalar okunurken iktidarın milletimize reva gördüğü bu zam kabul edilemez, yazıklar olsun.”

ENAG Kurucusu ve Cumhuriyet yazarı Prof. Dr. Veysel Ulusoy da "Herkes ÖTV zammı/artışı hakkında bilgi veriyor. Hiç haykıran yok." ifadelerini kullandı.

Ekonomist Özgür Demirtaş da duruma espri ile yaklaşarak “"Hep 5000 Liralık Alıyorum" …” diye yazdı.

Ekonomist Mustafa Sönmez, "Benzine 5 TL ÖTV zammı, 1 TL de KDV'si, 6 TL ZAM! İstanbul'da benzin 33 TL'nin, motorin 32 TL'nin üstünde. 1,1 trilyonluk ek bütçeye ek olarak Erdoğan'a 2.1 trilyona kadar borçlanma yetkisi verildi. Nereden gelecek değirmenin suyu? Vergiden. Vur abalıya. Daha bu ne ki" ifadelerine yer verdi.

Sözmez diğer paylaşımında da "Benzin ve motorinden sonra zam sırası elektrik ve doğalgazda. Otomobil tüpgazına, ev tüplerine de ÖTV, KDV zammı ya geldi ya gelecek" dedi.

CHP'li Murat Emir de, "Bu yazdıklarımızın üstünden 24 saat geçmeden yine zam yaptınız. Zamda rekorlara doymadınız. Daha ne kadar ücretli kesimin, esnafın sırtına yükleneceksiniz? AKP, çocuklarımızın geleceğini çalmıştı, şimdi de gelecek yüzyılımızı çalma derdinde" ifadelerine yer verdi.

ÜCRETLER REKOR SEVİYE

Düzenleme öncesinde motorinin litresi İstanbul’da 26,32 lira, Ankara’da 26,80 lira, İzmir’de 26,97 liradan satılıyordu.

Benzin litre fiyatı ise dün gelen son zam ile İstanbul’da 28,05 lira, Ankara’da 28,53 lira, İzmir’de 28,63 lira olmuştu.

ÖTV artışından sonra akaryakıt fiyatları gece geç saatlerinse güncellendi.

Benzinin litre fiyatı 35,90 liraya, motorin 33,18 liraya yükselirken, otogaz 15.91 lira oldu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum