BDP Başkale kongresi gerçekleşti

BDP Başkale kongresi gerçekleşti

BDP Başkale İlçe Örgütü 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede, ilçe başkanlığına Senar Yeşilırmak seçildi.

VAN - BDP Başkale İlçe Örgütü, 1. Olağan Kongresi’ni Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Aralarında BDP PM Üyesi İhsan Coşkun, BDP Van İl Başkan Yardımcısı Sıddık Abi, Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarihan, BDP Van Kadın Meclisi, Barış Anneleri İnisiyatifi, DÖKH, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, MEYA-DER, Van KURDÎ-DER yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede konuşan BDP Van İl Başkan Yardımcısı Sıddık Abi, kongrenin bu süreçte yapılmasını önemli gördüklerini belirtti.

Daha sonra söz alan Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarihan ise, son dönemlerde “KCK” adı altında yapılan operasyonlarda yaşanan gözaltı ve tutuklamalara değinerek, Kürt siyasetçilerin halka hizmet dışında herhangi bir suçlarının olmadığının altını çizdi. Sarihan, “Bu operasyonlarla Kürtlerin mücadelesinden vazgeçeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar, çünkü partimizin kongreleri bunun göstergesidir” dedi. Ardından söz alan BDP Meclis Üyesi İhsan Çoşkun ise, kongrelerin siyasi partiler için önemli bir platform olduğunu söyledi. Kongrede, cezaevinde bulunan BDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, görevden alınan Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler, BDP Başkale İlçe eski başkanları Derviş Polat ve Selahattin Bozkurt’un gönderdikleri mesajlar okundu.

Yapılan konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar okunması sonrası tek liste ile gidilen seçimde BDP Başkale ilçe başkanlığına Senar Yeşilırmak seçilirken, yönetime de Muhammed Bilmez, Nihat Akkoyun, Eyüp Aydın, Cihangir Alp, Erol Aldemir, Kiyasettin Torun, Adnan Karaman ve Yılmaz Bozkurt getirildi.

Kongre yerel sanatçılar Hozan Remzi ve Hozan İhsan’ın söyledikleri parçalar ile sona erdi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.