Batmanlı çocuklar gönüllerince eğlendi

Batmanlı çocuklar gönüllerince eğlendi

Batman Belediyesi tarafından düzenlenen "Çocuk Festivali Uçurtma Şenliği"ne katılan çocuklar, gerçekleştirilen birbirinden eğlenceli etkinliklerle gönüllerince eğlendi. Çocuklarla birlikte aileleri de keyifli anlar yaşadı.

BATMAN - Batman Belediyesi tarafından organize edilen "Çocuk Festivali Uçurtma Şenliği", Atatürk Parkı'nda yapılan açılış etkinliğiyle başladı. Önceki yıllarda "Uçurtma Şenliği" biçiminde yapılan, bu yıl ise "Çocuk Festivali"ne dönüştürülen etkinliğe, aileleri ile birlikte çok sayıda Batmanlı çocuk ve HDP'nin Batman Milletvekili adayları Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız, Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel ile HDP ve DBP yöneticileri katıldı. 

İki gün boyunca sürecek olan festivalde, halk oyunları gösterisi, yüz boyama etkinliği, Bismil Çocuk Korosu dinletisi, çocuk oyunları ve yarışmaları, çizgi karakterler ve palyaço gösterimleri, Kobanê Çocuk Korosu dinletisi, Silvan Çocuk Korosu, tiyatro gösterimi, illüzyon gösterisi ve çocukların dileklerini yazıp bağladıkları uçan balonların gökyüzüne salınması gibi etkinlikler yapıldı.

Yılmaz Güney Sineması'nda yine festival kapsamında gün boyunca çocuklara yönelik gösterimler yapıldı.

"Küçük adımlarla özgür yarınlara" pankartının asıldığı sahnede, "Çocuk doğasına dokunma", "jı x,q,w yê re azadi", "Çocuk istismarına hayır", "Herkese parasız eğitim", "Her Çocuk özeldir" "Biji aşitî", "Çocuk cezaevleri kapatılsın", "Anadilde eğitime evet" sloganları dikkat çekti. 

'Her günü bugünün heyecanı ve seviciyle geçireceğiz'

Festivalin açılış konuşmasını yapan Akel, her günü bugünün heyecanı ve sevinciyle mutlu bir şekilde geçireceklerini dile getirerek, "İki gün boyunca siz değerli çocuklarımızla güleceğiz, eğleneceğiz, gezeceğiz, coşacağız. Bu iki gün boyunca sizlerle birlikte olacağız. Sevgili çocuklar, sizler bizim sevinç, mutluluk, umut kaynağımızsınız. Sizin sevinç ve mutluluğunuz için her türlü mücadeleyi vermeye, sizlerle birlikte bu mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Çünkü yaşadığımız coğrafyada ne yazık ki bugüne kadar çocuk katliamları, çocuklara yönelik şiddet hep devam etti. Bizler de buna karı mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Dileriz bundan sonra mücadelemiz bu festival gibi büyük buluşmalarla sonuçlanacak. Her günü bugünün heyecanı ve sevinciyle mutlu bir şekilde geçireceğiz. Tüm umudumuz bu. Bu umudu sizlerle birlikte hep beraber yaratacağız" dedi. 

'Sizlerin sesini duyurmalıyız ki bir geleceğiniz olsun'

Eşbaşkan Akel'den sonra kısa bir konuşma yapan HDP Batman Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran de çocukların festivalini kutladı. Başaran devamında da şunları söyledi: "Çocuklar, bizim geleceğimizdir. Biz biliyoruz ki büyüdüğünüzde sizler barışı getireceksiniz. Sadece bugün değil, önümüzdeki süreçte de barış güzellikler ortamında yine hep beraber olacağız. İki gün boyunca birlikte gülceğiz eğleneceğiz. Bizler de sizlerle oyunlar oynayacağız ve sizin kahkahalarınızın tüm dünyanın duymasını sağlayacağız ki, sizin barış içinde bir geleceğiniz olsun. Hepinizi selamlıyorum ve öpüyorum." 

Festivalin ilk günü çocukların dileklerini yazıp bağladıkları uçan balonları gökyüzüne salmalarıyla sona erdi. Festival, yarın Batı Raman'da yapılacak olan uçurtma şenliği ile sona erecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.