Başkale'de komünal yaşamın ilk fidanları dikildi

Başkale'de komünal yaşamın ilk fidanları dikildi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Van Ekonomi Komisyonu, Başkale'de ekonominin canlanması ve komünal yaşamın yaygınlaştırılması amacıyla köylerde meyve fidanı dikimi ve dağıtımı gerçekleştirdi.

VAN - Van'ın Başkale ilçesinde ekonominin canlanması ve komünal yaşamın yaygınlaştırılması amacıyla 2015 yılı içerisinde 2 bin 400 meyve ağacı dikmeyi hedefleyen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Van Ekonomi Komisyonu, ilçeye bağlı Yakınyol (Eleyis) Mahallesi'nde fidan dikimi gerçekleştirdi. Belediye eş başkanları, DBP ve HDP yöneticileri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin de destek verdiği çalışma için belediye binası önünde bir araya gelen grup, buradan mahalleye hareket etti ve fidan dikimi için doğru araziyi ve arazideki şartları dikime uygun hale getirdi. Burada mahalle sakinleri ile görüşen DTK üyeleri, meyve fidanı dikiminde nelere dikkat edilmesi ve en iyi verimin nasıl alınacağına ilişkin bilgilendirmede bulundu. 

i-1-532.jpg

Burada konuşan DTK Ekonomi Komisyonu üyesi Rıza Tan, yaklaşık bir haftadır Van genelinde sürdürdükleri çalışmaya Başkale'de devam ettiklerini söyledi. Amaçlarının, üretimden düşmüş halkı ve çoraklaştırılmış toprakları yeniden üretime katmak olduğunu kaydeden Tan, "Kolektif ve ortaklaşa bir anlayışla belli rant çevrelerine karşı kendi halkımızı kendi çevremizi üretimin bir parçası haline getirmektir amacımız. Buradaki halkımız yaşanan savaşlar ve katliamlar sonucu çoraklaşmış toprağa mahkum edilmiştir. Biz bunun önüne geçmek ve üretimi tekrar canlandırmak amaçlı çalışmalarımıza bir haftadır başlamış bulunmaktayız. Bugün de Başkale ilçemize 2 bin 400 meyve ağacını bırakıyoruz ve dikiyoruz. Çalışmalarımıza yoğunlaşarak devam edeceğiz" dedi.

DBP İlçe Eş Başkanı Senar Yeşilırmak ile Belediye Eş Başkanı İhsan Güler de çalışmanın ilçeye katacağı ivmeye ilişkin konuştu. 

Burada fidanların toprakla buluşturulmasının ardından daha önce belirlenen 15 aileye fidan dağıtımı yapıldı.

i-2-273.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.