Başbakan Yıldırım: Bu dava hukuki değil, siyasidir

Başbakan Yıldırım: Bu dava hukuki değil, siyasidir

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenip "Elindeki belge dediğin ne varsa götür mahkemelere ver kardeşim" dedi.

Başbakan Yıldırım, 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı’nın açılışında konuşuyor. Yıldırım’ın gündeminde, Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Erdoğan’ın yakınlarının yurt dışına para transferine ait olduğu öne sürelen belge ve dekontlar vardı.

Başbakan, Reza Zarrab’ın tanık olarak ifade verdiği, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı ABD’deki davaya da değindi.

Yıldırım’ın konuşmasında “Siyaseten ülkenin geleceği için söyleyecek sözü kalmayan ana muhalefet partisi genel başkanı partisini uçuruma sürüklüyor. Çamur at izi kalsın politikasına artık son ver. Ama onlarda bu yürek olmaz.  Her seçimde “Kazanamazsam istifa edeceğim” dedin. İstifa ettiğini gören oldu mu?.” ifadelerini kullandı.

Tanık olarak dinlenen Zarrab davasında da değinen Yıldırım “Kendi vatanına ihanet eden FETÖ terör örgütü ABD’nin eteğinde adeta siyasi güç dileniyor. Bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye’yi zora sokmaktır” dedi.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti; “Kendi vatanına ihanet eden FETÖ terör örgütü ABD’nin eteğinde adeta siyasi güç dileniyor. Bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye’yi zora sokmaktır. CHP kadroları Amerika’ya tanışmış, bu davayı takip ediyorlar. Ey Kılıçdaroğlu sen hiç 15 Temmuz şehitlerinin davalarına gittin mi? Önce şehitlerin davalarına git”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.