Barzani: Türkiye ile normalleşme istiyoruz

Barzani: Türkiye ile normalleşme istiyoruz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi için önemli bir ülke olduğunu ifade ederek, “İlişkilerimizin normalleşmesini arzu ediyoruz” dedi.

Kürdistan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Barzani şu ifadeleri kullandu: “Türkiye ile ilişkilerimiz devam ediyor. Türkiye ile görüşmelerin yapılmasını ümit ediyor ve ilişkilerimizin normalleşmesini arzu ediyoruz. Ancak Türkiye’ye yapacağımız ziyaretin tarihi henüz belirlenmedi. Türkiye, Kürdistan Bölgesi açısından önemli bir ülke. Kürdistan Bölgesi Hükümeti, komşu ülkeler ile dostça ilişkilerini sürdürmeyi arzu ediyor.”

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunları da değerlendiren Barzani, “Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ndeki memur maaşlarını ödemeye niyeti varsa her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız” dedi. Barzani, sözlerine şöyle devam etti: “İki bakanlığın memur listesinin denetlenmesi için görüşmelerin başlamasını olumlu buluyoruz. Bunun diğer bakanlıkları da kapsayacağını ümit ediyorum. Ancak Bağdat’tan memur maaşları henüz gelmedi. Bu sorunların çözülmesini bekliyoruz. Merkezi Irak hükmeti, Kürdistan Bölgesi’ndeki çiftçilere 700 milyar dinar borçlu ve Bağdat şimdiye kadar çiftçilerin ödemelerini yapmadı.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.