Bakan'dan ilaç zammına ilişkin açıklama

Bakan'dan ilaç zammına ilişkin açıklama

Bundan böyle euro kurunun yüzde 60'ının baz alınacağını söyleyen Sağlık Bakanı Koca, "Uygulanma sonrası karşımıza yüzde 26.4 gibi bir güncellemeden bahsediyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Her yıl tebliğ gereği şubat 15'e kadar güncellenmesi gereken ve 5 gün içinde uygulanması gereken bir düzenlemeden bahsediyoruz. Bu tebliğ gereği olan düzenlemede bir önceki yılın ortalama euro kuru üzerinden bir çarpanla güncelleme yapılıyordu. Yüzde 70'ti. Yeni dönemde sektör temsilcileri yerli ve global üreticlerle bir araya geldik. Bu süreçte en son dün bir araya geldik.

Bundan sonra çarpan yüzde 70 değil sonraki yıllar için yüzde 60 olarak uygulanmasına karar verdik. Yüzde 60 uygulanma sonrası karşımıza yüzde 26.4 gibi bir güncellemeden bahsediyoruz. Sektörle mutabık kalındı. Maliye ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlarımız bu süreçte çok yoğun katkıları oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Tebliğ bugün yayınlandı. Bugün karşılığı olan yüzde 26.4 gibi bir karşılığı oldu. 19'undan sonra geçerli olacak. 

TAKVİM FIRSATÇILIĞA NEDEN OLUYOR

Bu süreçte özellikle bu güncelleme beklentisinde takvim belli olduğu için fırsata çevirmek isteyenler olmadı değil. Güçlü bir takip sistemimiz var. Herkesin güvendiği bir sistemden bahsediyoruz. Stoklama ve fırsata çevirme anlamında benzer sorunlar olduğunu biliyoruz. 900 denetim elemanımız son 3 haftada yoğun bir şekilde sahada oldu. Yer yer stok eğilimlerini de gördük. Cezai uygulamalar yapılmış oldu. Bu süreçte bu denetim elemanlarımızı sahada tutup vatandaşımızın ilaca erişimini engelleyen hiçbir unsura izin vermeyeceğiz.

Vatandaşlarımızı ilaçsız bırakmama konusunda kararlılığımızı iletmek istiyorum. 41 ilaçla ilgili tüketimi yoğun olan euro kurundan bağımsız olarak güncellemeyi yapmıştık. Bu sıkıntı ortadan kalkmıştı. Bu alanda sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Vatandaşlarımızın yaşadığı sorun olduğunda bizimle iletişime geçmelerini istiyorum.

Biz şehir hastanelerini sağlık üssü olarak konumlandırmak istiyoruz. Her geçen gün markalaştırmak istiyoruz. Bilkent Şehit Hastanesi'nde 8 branş hastanesinin toplam yatak kapasitesi 3 bin 623 olacak.

ESKİ YAPILAR DEĞERLENDİRİLECEK

Taşınan binaların eski binalar olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğitim ve sağlık amaçlı nasıl değerlendirebileceğimizin çalışması içerisindeyiz. Bu yapıları da değerlendirmek istiyoruz.

KARTAL'DA ÇÖKEN BİNA

Kartal Eğitim Araştırma hastanemizde 14 hasta tedaviye alınıştı. 4'ü taburcu oldu, 10'unun tedavileri devam ediyor. 6 hasta yoğun bakımda. Yoğun bakımdaki 2 hastanın genel durumu ciddiyetini korumaya devam ediyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum