Bakan Yılmaz: 'Çok yakışıklısın'dan diğerleri çirkin ifadesi çıkmaz

Bakan Yılmaz: 'Çok yakışıklısın'dan diğerleri çirkin ifadesi çıkmaz

İsmet Yılmaz, “Nitelikli okulları hedefleyenler merkezî sınava girecek” twitini savundu. Yılmaz, “Birisine “Çok iyisin” dediğinde “geri kalan kötü” anlamı çıkmaz, birisi “Çok yakışıklısın” dediğinde “diğerleri çirkin” anlamı çıkmaz” dedi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşüldü. TEOG yerine getirilen yeni sistem tartışmalarının konuşulduğu görüşmelerde yeni sistemle ilgili Milli Eğitim Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan “Nitelikli okulları hedefleyenler merkezî sınava girecek” mesajı da tartışma konusu oldu.

Komisyon’da konuyu HDP Milletvekili Garo Paylan gündeme getirdi. Paylan, “Eşitlikçi, fırsat eşitliğinden bahsediyorsunuz ama kurumunuz “Nitelikli okulları hedefleyenler merkezî sınava girecek. Ve bu sınava girmeyenler de evlerine en yakın 5 okuldan birine razı gelecek” diye bir “tweet” attınız. Sonra “tweet”inizi silmek zorunda kaldınız. Sayın Bakan, bu “nitelikli okullar” tanımlaması sizin gerçekten bütün kariyerinizin tam ortasına oturdu. Hani bazı bakanlar belli kelimelerle anılırlar ya, siz şu anda artık nitelikli yüzde 5 – 10 okul tanımladınız, geride kalanları da otomatik olarak yüzde 90 niteliksiz okul olarak tanımlamış oldunuz maalesef” dedi.

O TWİT ÖMÜR BOYU ARKANIZDAN GELECEK

Paylan, bu ifadeyle ilgili bir düzeltme yapılmadığını söylerken Bakan Yılmaz, “Silindi, dediniz ya” yanıtı verdi. Paylan, “Tamam ama ‘twit’i silmek yetmiyor Sayın Bakan. Bakın onun ekran görüntüsünü aldık” derken CHP’li Ceyhun İrgil de “O tarihten kaydını da silemezsiniz” yanıtı verdi. CHP’li Musa Çam da “Ömür boyu arkanızdan gelecek Sayın Bakan” diye seslendi. HDP’li Garo Paylan da, “O Twitter vallahi arkanızdan gelecek Sayın Bakan, o sizi hep takip edecek. Maalesef, böyle bir talihsizlik… Yani diyorum ya siyasette talihsizlik vardır” dedi.

“ÇOK YAKIŞIKLISIN”DAN DİĞERLERİ ÇİRKİN İFADESİ ÇIKMAZ

Bu eleştiriler üzerine söz alan Bakan Yılmaz, “nitelikli okullar yerine “sınavla öğrenci alan okullar” tabirini kullandıklarını söyledi. Bakan şöyle konuştu:

“Sınavla öğrenci alan okullar yani niteliği var, niteliği sınavla öğrenci alması. Dolayısıyla da ola ki böyle yorumlanır diyerek… Biz böyle düşünmedik ama bizim düşündüğümüz gibi düşünmeyenler de… Ya, birisine “Çok iyisin.” dediğinde “geri kalan kötü” anlamı çıkmaz, birisi “Çok yakışıklısın.” dediğinde “diğerleri çirkin” anlamı çıkmaz. “Sınavla öğrenci alan okullar” tabirini kullandık. Öyle bir bilginiz olsun.” (DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.