Bakan Selçuk'tan 'ihraç' yanıtı: OHAL Komisyonu'na gidin

Bakan Selçuk'tan 'ihraç' yanıtı: OHAL Komisyonu'na gidin

Günsan hakkında “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verilmesine rağmen göreve neden iade edilmedikleri sorulan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "OHAL Komisyonu'na başvurun" yanıtını verdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan’ın meslekten ihraç edilme sebeplerini, Bakanlık olarak bir çalışma yapılıp yapılmadığını ve hakkında “kovuşturmaya yer olmadığına” kararı verilen Akyol ile Günsan’ın göreve neden iade edilmediğini sordu.

Bakan Selçuk ise  soru önergesindeki sorulara cevap vermek yerine “OHAL Komisyonu’na başvurulması” gerektiğini belirtti.

İhraç edilme ve göreve iade edilme sürecinde ‘kurum kanaati’ görüşünün belirleyici olduğuna dikkat çeken Eğitim Sen, “MEB, yaşanan mağduriyetin çözümünü OHAL Komisyonuna havale ederek sorumluluktan kurtulamaz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un adres olarak OHAL Komisyonu’nu adres göstermesine tepki gösteren Eğitim Sen, “Milli Eğitim Bakanlığı soru önergesine verdiği yanıtla yaşanan hukuksuzluğa dair hiçbir sorumluluk almadığını ortaya koymaktadır. Bu durum kabul edilemez. MEB, yaşanan mağduriyetin çözümünü OHAL Komisyonu’na havale ederek sorumluluktan kurtulamaz. Çünkü ihraç edilme ve göreve iade edilme sürecinde ‘kurum kanaati’ görüşü belirleyici olmaktadır. Yaptıkları sendikal çalışmalarla Zonguldak ve Çaycuma’da her kesimin takdirini toplayan sendika yöneticilerimiz İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan, ihraç edilen diğer üyelerimiz gibi herhangi bir suçlama yöneltilmeden, idari ve adli işlem yapılmadan, savunma hakkı bile tanınmadan hukuksuzca kamu görevinden çıkarılmıştır. Savcılıkça kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilen, haklarında hiçbir adli ya da idari işlem yapılmayan arkadaşlarımızın yaklaşık iki yıldır işinden, ekmeğinden edilmesi, öğrencilerinden koparılması kamuoyunun vicdanını rahatsız etmektedir. Çaycuma Kaymakamlığı, Zonguldak Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümet yetkilileri sendika yöneticilerimizin bir an önce göreve başlatılmaları için sorumluluk alarak gerekli girişimleri başlatmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.