Bakan Koca Yüksekova'daki Esendere sınır kapısında incelemelerde bulundu

Bakan Koca Yüksekova'daki Esendere sınır kapısında incelemelerde bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu an ülkede koronavirüsü pozitif olan hiçbir vakanın olmadığını belirterek, "En son İstanbul Bahçelievler’de olan şüpheli bir vakayla ilgili sonucun da negatif çıktığını yani koronavirüs olmadığını söylemek istiyorum" dedi.

Van'daki ziyaretlerinin ardından helikopterle Hakkari'ye gelen Koca, Esendere Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Koca, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sınır bölgelerine kurulan sahra hastanelerini yerinde görmek üzere bölgeye geldiklerini söyledi. 

Sahra hastanelerinin hızla oluşturulduğunu, ekipman ve sağlık personelinin yer yer şüpheli vatandaşlardan daha fazla olduğunu belirten Koca, şöyle devam etti:

"Özellikle de Kum ve Meşed geçmişi olan vatandaşlarımızı 14 günlük karantiya alıp ayrıca soğuk algınlığı bulguları olan vatandaşımızı da hastane ortamında, bilim kurulunun önerisi doğrultusunda takip ediyoruz. Şu an bulunduğumuz Esendere kapısında 5 tane vatandaşımız izole edilmiş durumda. Herhangi bir sağlık sorunlarının olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum. 25 ile 30 arasında değişen tırın olduğunu biliyoruz. Orada da zannediyorum önümüzdeki 2-3 gün içerisinde yine kontrollü bir şekilde 14 günlük gözetim altında olmak kaydıyla bir planlamayla sınırda daha çok sorunu çözmek noktasında gayret içinde olacağız." 

Koca, Çin'in Vuhan kentinden sonra İran'da bu enfeksiyonun önemli bir kaynak oluşturduğunu, bu nedenle de hastalığın sınırlardan ülkeye girmemesi noktasında tedbirleri, bilim kurulunun önerisiyle  yoğunlaştırdıklarına vurgu yaptı. 

"Şu ana kadar koronavirüsün Türkiye'ye girişi olmadı. Bu bundan sonra gelmeyeceği anlamına gelmez." diyen Koca, "Bizim en üst düzeyde tedbirlerimizi almamız gerektiğini ve bu çerçevede en üst noktada alınması gereken tedbirleri alma noktasında bir çaba içinde olduğumuzu ve bunu gerçekleştirme gayreti içinde olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum." dedi.

a1-202.jpg

Vatandaşların tedirgin ve panik havasında olmaması gerektiğine vurgu yapan Koca, şöyle konuştu:

"Çünkü bir mevsimsel grip gibi bulaştığını biliyoruz. Bu dönemde ülkede koronavirüsün olmadığını ama buna rağmen kişisel hijyen kurallarına önem vermelerini el yıkamanın 20 saniye normal sabunla yıkamanın önemli olduğunu, kalabalık ortamlara girilmemesini bir metreden daha yakın mümkün mertebe temas içinde olunmamasını ve bu dönemde gripli olanların da maske kullanmasını, gripli olmayanların maske kullanmasına gerek olmadığını bu kuralları özellikle bu dönemde bütün vatandaşlarımızın hassasiyetle uygulaması gerektiğinin altını çizmek istiyorum."

a2-169.jpg

Koca, Sağlık Bakanlığı olarak bilim kurulunun önerileri doğrultusunda enfeksiyonun ülkeye girmemesi için her geçen gün önlemeleri yoğunlaştırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle her gün neredeyse bilim kurulunun toplanması ve hem bölgede hem ülkede olan gelişmelere göre bir önerisi olduğunda bu öneriyi hızla devreye sokma noktasında bir çaba içindeyiz. Şu an ülkemizde koronavirüs pozitif olan hiçbir vakamızın olmadığını, en son İstanbul Bahçelievler’de olan şüpheli bir vakayla ilgili sonucun da negatif çıktığını yani koronavirüs olmadığını buradan söylemek istiyorum."

a4-093.jpg

Koca'ya ziyaretinde Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür ile Yüksekova İlçe Başkanı Fatih Arslan eşlik etti.

a5-053.jpg

a6-032.jpg

b2-050.jpg

bbb1.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.