Bakan Koca vaka sayılarının en çok arttığı ve azaldığı illeri açıkladı

Bakan Koca vaka sayılarının en çok arttığı ve azaldığı illeri açıkladı

Yüz bin kişiye düşen vaka sayılarında son 1 haftadaki artış ve düşüşleri paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tedbir ve kısıtlamalara uyum aşı ile birlikte en büyük gücümüz" mesajını verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde geçen haftaya yaşanan vaka artışlarını paylaştı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Koca'nın aktardığı bilgiye göre vaka sayısı en çok artan 5 il Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale oldu. Vaka sayısının en çok azaldığı iller ise Bitlis, Mardin, Kastamonu, Yalova ve Bingöl.

Verilere göre Bilecik'te haftalık artış yüzde 68, Erzincan'da yüzde 52, Kilis'te yüzde 47, Uşak'ta yüzde 31, Çanakkale'de yüzde 30 seviyesinde oldu.

Vakalar Bitlis'te yüzde 49, Mardin'de yüzde 38, Kastamonu ve Yalova'da yüzde 36, Bingöl'de ise yüzde 26 azaldı.

İki adet tabloyu da kamuoyuna sunan Koca, tweetinde şu ifadeleri kullandı: "Geçen haftaya göre 1 haftada 100.000 nüfusta görülen vaka sayısı en çok artan 5 ilimiz: Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale. En çok azalan illerimiz ise Bitlis, Mardin, Kastamonu, Yalova ve Bingöl. Tedbir ve kısıtlamalara uyum aşı ile birlikte en büyük gücümüz."

eugf1nwxaai1phr-rb47.jpg

eugf1nvxiaqyppp-8jca.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.