Bakan Koca: Son bir haftada vaka sayılarında yükselme eğilimi var

Bakan Koca: Son bir haftada vaka sayılarında yükselme eğilimi var

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, "Son bir haftada vaka sayılarında yükselme eğilimi var. Aşılama oranı düşük olan illerde vaka sayısı bir kaç kat artıyor" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına dair açıklamalarından satır başları şöyle:

  • "Son bir haftada vaka sayılarında yükselme eğilimi var. Aşılama oranı düşük olan illerde vaka sayısı bir kaç kat artıyor."
  • "Birinci doz aşısı tamamlanan vatandaşlarımız için Sinovac aşısını olanlar ikinci doz aşılarını 4 hafta sonra, BioNTech aşısı olanlar ise ikinci doz aşılarını ilk dozdan 3 hafta sonra olabilirler."
  • "Önümüzde bir İngiltere örneği var. Salgın bitme noktasına gelmişken bir anda onbinlerce vaka ile karşılaştılar. Sevindirici olan, artan vaka sayıları vefat sayılarını şimdilik artırmıyor."
  • "Bayramda bir araya gelirken kesinlikle tedbirlerden taviz vermemeliyiz. Bu bayram tedbirlere uyar ve aşımızı olursak, el öpüp birbirimize sarılmadan geçireceğimiz son bayram olacak."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.