Avrupa, İran yaptırımlarından muafiyet istedi!

Avrupa, İran yaptırımlarından muafiyet istedi!

Almanya Fransa ve İngiltere, İran yaptırımlarından muafiyet istiyor. ABD'yi uyaran ülkeler, "İran da anlaşmadan çekilirse felaket olur" diyor.

Avrupa’da üç ülkenin dışişleri ve ticaret bakanları ile AB’nin üst düzey bir diplomatı ABD’ye mektup yazarak ‘İran’a yönelik yaptırımlardan Avrupalı şirketlerin muaf tutulmasını’ istedi.

MEKTUBU ALMAN, İNGİLİZ, FRANSIZ BAKANLAR İMZALADI 

ABD’nin çekildiği nükleer anlaşmanın da imzacısı olan Almanya, Fransa, İngiltere’nin bakanları tarafından imzalanan mektupta sağlık, ilaç endüstrisi, altyapı, bankacılık, sivil havacılık, enerji ve otomotiv sektöründe faaliyet yürüten Avrupalı şirketlerin ikincil yaptırımlardan muaf tutulması istendi.

ABD’de Hazine Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’na gönderilen mektupta, “İran’ın da anlaşmadan çekilmesi daha fazla çatışmanın felaketlere yol açacağı bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracaktır” deniliyor. (Reuters)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.