Aşırı sıcaklara bir tek onlar sevindi!

Aşırı sıcaklara bir tek onlar sevindi!

Yaz aylarında sıcaklığın 50 dereceleri bulduğu Adana'da sıcaklar şapka satıcılarının yüzünü güldürdü.

ADANA - Sıcaklığın 50 derecenin üstüne çıktığı Adana'da yurttaşlar güneşten korunmak için alternatif yollara başvuruyor.

Aşırı sıcaklar ile birlikte nem oranın yüksek olması belli başlı rahatsızlıklara neden olurken, kimileri serinlemek için sulama kanallarına girerken bu yöntemin tehlikeli olduğunu düşünen yurttaşlar ise şemsiye ve şapka takarak güneşten korunmaya çalışıyor.

Aşırı sıcaklardan dolayı yurttaşların şapka ve şemsiyelere rehavet etmesi en çok satıcıların yüzünü güldürdü. Adana kent merkezinde şapka satışı yapan seyyar satıcıları son birkaç haftadan bu yana satışlarının arttığını söylediler. 

Şapkalara yoğun talep

Çocuk ve büyüklere yönelik şapkalar sattıklarını söyleyen Ahmet Şen, isimli seyyar satıcı, şapka fiyatlarının uygun olduğunu ve her kesime hitap eden şapkalar olduğunu kaydetti. Şapkaların fiyatlarının 4 TL ile 20 TL arasında değiştiğini belirten Şen, yurttaşlar kendilerini güneş ışınlarından korumak için mutlaka şapka takmaları gerektiğini söyledi. Satışlarının iyi olduğunu söyleyen Şen, zaman, zaman Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekipleri ile sorun yaşadıklarını ifade etti. 

Güneşten korunmanın en ucuz yolu şapka takmak 

Adana sıcaklarından bunaldıkları için ya gölgelik bir alanda ya da şapka takarak güneş ışınlarından korunmaya çalıştıklarını söyleyen Hatice Yılmaz isimli yurttaş, Güneşten ışınlarından korunmanın en ucuz yolunun şapka takmak olduğunu belirtti. Şemsiye ve şapka ile kendilerine gölgelik oluşturduklarını dile getiren Yılmaz, "Şemsiye taşımak biraz zor oluyor. Ama şapka taktığımızda birazda olsa bizi güneşten koruyor. Bunun için tercihimiz şapkadan yana oluyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.