Ankara, Kovid-19'a karşı 43 kenti bir araya getiren 'Dünya Başkentleri Platformu'nu kurdu

Ankara, Kovid-19'a karşı 43 kenti bir araya getiren 'Dünya Başkentleri Platformu'nu kurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadelede diğer dünya başkentlerinin bu süreçte kazandıkları deneyim ve bilgi birikimini tek bir havuzda bir araya getirecek uluslararası bir platformun kurulmasına öncülük etti.

Euronews'ten Menekşe Tokyay'ın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş öncülüğünde 43 başkent, 'sorun küresel, çözüm yerel' ilkesi etrafında harekete geçerek 'Kovid-19'a Karşı Dünya Başkentleri' adlı bir platformun parçası oldu.

Platformda yer alan başkentler şöyle:

Atina, Bağdat, Bangkok, Banjul, Bişkek, Brüksel, Budapeşte, Buenos Aires, Bükreş, Dnipro, Doha, Guanco, İslamabad, Kanberra, Karkiv, Kiev, Lefkoşa Türk Belediyesi, Londra, Lübliyana, Maputo, Moskova, Nur-Sultan, Paris, Pekin, Priştine, Riga, Saraybosna, Sejong, Seul, Shenzhen, Singapur, Tahran, Taipei, Talin, Tiflis, Tiran, Tokyo, Tunus, Ulan Batur, Washington, Viyana, Zagreb.

102 dilde günlük makale ve haber paylaşımı

Platformda koronavirüsle mücadelede alınan tedbir ve tecrübeler paylaşılacak ve günlük makale ve haberler otomatik çeviri ile 102 dilde yayımlanarak 'www.capitalsinitiative.org' internet sitesi üzerinden kullanıma açıldı.

Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü'nden alınan Kovid-19 salgınına ait günlük veriler ve bilgiler de aynı site üzerinden paylaşılmaya başladı.

Ankara merkezli olan platform, Kovid-19 salgınına karşı yardım önerisinde bulunan ve talep eden şehirler için bir dayanışma aracı oluşturmayı hedefliyor.

Platformda, 30 kişilik bir ekip başkentler ve büyükelçiliklerle irtibat halinde olacak ve website üzerinden günlük ortalama 5 bilimsel makalenin paylaşılacak.

Platformun bir diğer kolaylaştırıcı özelliği ise dünya haritası üzerinden ülke ülke vaka ve ölüm sayılarına ulaşılması olacak.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.