Altın, Yüksekova'da da "güvenli liman"

Yüksekova'da yatırım yapmak isteyen vatandaş dövizden çok altına yatırım yapıyor.

Dünya geneli artan altın fiyatları Türkiye'ye de yansıyor. Vatandaş, son yıllardaki yükseliş eğilimi nedeniyle altını "güvenli liman" olarak görüyor. Yaklaşan düğün sezonu öncesi Yüksekova'da da hafiften hareketlilik başladığını belirten Kuyumcu esnafı ilçede de vatandaşın altını dövizden daha güvenli gördüğünü söylüyor.

"Altın jeopolitik riskleri sever"

İlçede kuyumculuk yapan Mikail Öztunç son günlerde yükselişte olduğunu hatırlatarak, "Şuan gram altın fiyatı 2630 TL. Bir haftadır altın fiyatında yükselme yaşanıyor. Küresel durumlar, savaşlar ekonomik krizler, altın fiyatının daha da yükseleceğini gösteriyor. Altın krizleri, jeopolitik riskleri, savaşları, belirsizlikleri sever. Böyle durumlarda daima altın yükselişe geçer" dedi.

altin2.jpg

"İlçemizde dövizden çok, altına yönelim var"

Vatandaşın Yüksekova'da da en çok altına yatırım yaptığının altını çizen Öztunç, "İlçemizde dövizden çok, altına yönelim var. Eskiden de bu böyleydi. Gram, çeyrek, yarım ve tüm gibi altını tercih ediyorlar. Eskiden kimse gram altın almazdı ama şimdi elinde bin lirası olan bile gelip altına yatırım yapıyor" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.