Altın ve döviz hareketli başladı: Euro 18 lirayı zorluyor

Altın ve döviz hareketli başladı: Euro 18 lirayı zorluyor

Gram altın bin lira sınırını zorlarken, çeyrek altın yeniden 1600 liranın üzerine çıktı. Euro, TL karşısında yüzde 1 değer kazandı.

Altın fiyatları haftaya ortalama yüzde 0,7 prim yaparak başladı. İstanbul serbest piyasada gram altın 984 liradan, çeyrek altın ise 1619 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı 1856 dolar.

Türkiye'deki yüksek enflasyon, cari dengedeki hızlı bozulma ve ekonomik kriz, altın ve döviz kurlarının yukarı yönlü dalgalanmasına neden oluyor. Altın fiyatlarındaki yükselişte, ABD verileri de etkili oluyor. Bu ülkede artan resesyon endişesi ve istihdam verilerindeki yavaşlama, 'güvenli liman' altına talebi artırıyor. Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın bir sonraki faiz artırımı için eylül ayına kadar bekleyebileceği mesajı da, altın fiyatları üzerinde etkili oldu. 

Dolar haftanın ilk iş gününe 16.50 seviyesinin üzerinde başladı. Sabah erken işlemlerde dolar 16.55 lira seviyesini gördü.

Yüzde 1'15 prim yapan euro 17,79 liraya yükseldi. Sterlin ise 20,75 liradan el değiştiriyor.

En büyük hacimli kripto para birimi Bitcoin son 24 saatte yüzde 4 değer kazanarak, yeniden 30 binli seviyeye yükseldi. Bitcoin 31 bin 186, Ethereum 1875 dolardan işlem görüyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.