Altın ve döviz fiyatlarında büyük dalgalanma: Gram altın 2 saatte 160 lira yükseldi

Altın ve döviz fiyatlarında büyük dalgalanma: Gram altın 2 saatte 160 lira yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL mevduatlarında oluşacak kur farkını Hazine'nin karşılayacağını açıklaması sonrası döviz ve altın fiyatlarında büyük dalgalanma var.

Dolar dün 18 liranın üzerine çıktıktan sonra hükümetten gelen ve ekonomistlere göre fiili faiz artışı olan adım sonrası güne 12,10 liradan başladı. Dolardaki düşüş sabah açılış fiyatıyla yüzde 9'u bulurken, kısa sürede yeniden yukarı yönlü dalgalanma başladı. Saat 11.00 itibariyle dolar 14,10 liraya yükseldi. Euro ise 12,76 liradan açılış yaptıktan sonra 15,75 liraya çıktı.

GRAM ALTIN İKİ SAATTE 130 LİRA YÜKSELDİ

Altın fiyatlarında da büyük dalgalanmalar oldu. Dün bin lira sınırına aşan gram altın bu sabah 655 liradan güne başladı. Ancak iki saat içinde 160 lira değer kazanarak, 815 liraya yükseldi.

Çeyrek altın altın 1081 liradan 1357 liraya geldi. Dün 6 bin 600 lirayı bulan tam altın 4277 liradan açılış yaptıktan sonra saat 11.00'de  5 bin 377 liradan satılmaya başlandı.

ERDOĞAN: KUR FARKINI HAZİNE KARŞILAYACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dünkü kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyenlere yeni bir finansal alternatif sunacaklarını belirterek, "Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bu yeni araç şöyle işleyecektir; insanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak" demişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.