Almanya'dan AB'ye: Riyad'a silah satmayın!

Almanya'dan AB'ye: Riyad'a silah satmayın!

Almanya, Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Suudi Arabistan üzerindeki baskıyı artırıyor.

Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Suudi Arabistan’a silah ihracatı izinlerini askıya alan Almanya, diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerine de aynı yönde adım atma çağrısı yaptı.

Almanya Ekonomi Bakanı Peater Altmaier, Riyad yönetimi cinayete daha tatmin edici bir açıklama getirene kadar AB’nin ortak bir tutum almasını istedi.

Altmaier Alman kamu televizyonu ZDF’ye demecinde, Alman hükümetinin Suudi Arabistan’a yeni silah ticareti izni vermeyeceğini belirterek “Çünkü ne olduğunu bilmek istiyoruz” dedi. Altmaier diğer Avrupa ülkelerinin de Riyad üzerindeki baskıyı artırmak için aynı şeyi yapması gerektiğini söyledi; “Benim için Avrupa’nın ortak bir tutum belirlemesi önemli. Çünkü ancak bütün Avrupa ülkelerinin uzlaşması halinde Riyad üzerinde bir etki yaratılabilir. Sadece biz silah ithalatını durdurursak ama diğer ülkeler boşluğu doldurursa, olumlu sonuç elde edilemeyecektir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.