Aliyev: Şuşa 28 yıl sonra Azerbaycan'ın kontrolüne geçti

Aliyev: Şuşa 28 yıl sonra Azerbaycan'ın kontrolüne geçti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'ın stratejik kenti Şuşa'da kontrolün Azerbaycan ordusuna geçtiğini duyurdu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'ın ikinci büyük kenti Şuşa'nın kontrolünün Azerbaycan ordusuna geçtiğini duyurdu. Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasında "Şuşa'nın Azerbaycan tarihinde özel yeri var. Şuşa sadece Azerbaycan'ın değil tüm Kafkasya'nın incisidir. 28 yıl sonra Şuşa'da ezan sesi duyulacak" dedi.

"Zafer yürüyüşümüz devam ediyor. Ermenistan yönetimi taleplerime yanıt vermezse sonuna kadar gideceğiz" diyen Aliyev, şöyle devam etti: "Hocalı kurbanlarının kanı yerde kalmadı, şehitlerimizin intikamı alındı. İntikamımızı savaş meydanında aldık."

Ermenistan yönetimi ise Suşa'da kontrolün el değiştirdiğini reddetti.

Şuşa, Ermenistan tarafından 8 Mayıs 1992'de işgal edilmişti. Şuşa, hem bölgeye hakim coğrafi konumu hem de Dağlık Karabağ'ın en büyük şehri Hankendi'ne giden yolun üzerinde bulunduğu için stratejik önem de taşıyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.