Akar ve Fidan Moskova'da, Suriye ve Rusya bakanlarıyla "üçlü toplantı”da

Akar ve Fidan Moskova'da, Suriye ve Rusya bakanlarıyla "üçlü toplantı”da

Erdoğan'ın 13 Aralık'ta Türkmenistan dönüşü Putin'e önerdiğini söylediği Suriye-Rusya-Türkiye arasındaki "üçlü görüşme"lerin ilki Moskova'da yapıldı. Toplantıya üç ülke Savunma Bakanları ve istihbarat şefleri katıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı Rusya, Suriye ve Türkiye savunma bakanları arasındaki üçlü görüşmelerin Moskova'da sona erdiğini açıkladı.

Devlet ajansı TASS haberi "Rusya Federasyonu, Suriye Arap Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti savunma bakanları arasında Moskova'da üçlü görüşmeler yapıldı. Suriye krizine, mülteci sorununa ve Suriye topraklarındaki aşırılık yanlısı gruplarla mücadele için ortak çabalara yönelik çözümlere odaklandılar" şeklinde verdi. 

AA ise görüşmelere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanı sıra, birlikte Moskova'ya gittiği Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan'ın da katıldığını, ikilinin Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ve iki ülkenin istihbarat başkanlarıyla Moskova'da bir araya geldiklerini duyurdu. 

Rusya Savunma Bakanlığı, toplantıya ilişkin yorumunda tarafların diyaloğunun yapıcı nitelikte gerçekleştiğini, Suriye ve bölgeyi  istikrara kavuşturmak için bu formata bağlı kalma gereğinde memnuniyetle birleştiklerini belirtti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Türk mevkidaşı Hulusi Akar, daha önce 24 Kasım'da, Suriye'nin kuzeyindeki durumu ve tahıl anlaşmasının uygulanmasını ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.