Ak Parti'den seçim barajı ve MHP ile ittifaka ilişkin açıklama

Ak Parti'den seçim barajı ve MHP ile ittifaka ilişkin açıklama

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için gündeme gelen AKP-MHP ittifakına ilişkin olarak açıklamada bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP ile yürüttükleri ittifak çalışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başa partilere de ittifak için kapılarının açık olduğunu söyleyen Yazıcı, seçimde tek mühür kullanılması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Habertürk TV’de soruları yanıtlayan Yazıcı, ittifak görüşmelerinde seçim barajının konuşulmadığını ve tek mühür kullanılması üzerinde durulduğunu belirtti. Yazıcı, tek mühür uygulamasını ‘seçmenlerin işini kolaylaştırmak için’ düşündüklerini iddia etti.

Yazıcı, şu ifadeleri kullandı: “Hazine yardımını kesmeyecek düzenleme olacak. Zor bir formülasyon ama inşallah başaracağız. Ya ‘milli mutabakat’ ya da ‘cumhur ittifakı’ olacak. Çalışmalarda artık baraj tartışılmıyor. Vatandaşların işini kolaylaştırmak için tek mühür olabilir. Katkı verebilecek olan her siyasi kuruma kapımız açık.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.