AK Parti'den OHAL'e dördüncü uzatma sinyali

AK Parti'den OHAL'e dördüncü uzatma sinyali

AK Parti Genel Başkanı Hayati Yazıcı, 19 Temmuz'da sona erecek OHAL'in 3 ay daha uzatılmasından yana olduklarını söyledi. Yazıcı, CHP'nin AİHM başvurusundan ise sonuç çıkacağını düşünmediğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen ve 3 kez uzatılan OHAL’in süresi 19 Temmuz’da sona erecek. Hükümet, CHP’nin ‘kaldırılsın’ çağrısında bulunduğu OHAL’i MHP desteğiyle dördüncü kez uzatmaya hazırlanıyor. Konuya ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı “Uzatılması kanaatindeyim” dedi

Habertürk’te soruları yanıtlayan Yazıcı, AK Parti’de 3 Temmuz itibariyle kongre takviminin başladığını belirterek, 2018’de 6. olağan kongrelerini yapacaklarını söyledi.

Darbe girişimi sonrası yürütülen yargı süreçlerini de değerlendiren Yazıcı “FETÖ ile mücadele sıfır toleransla baktığımız bir konudur. İltisaklı olan, irtibatı olan, algı o örgütle irtibatlı şeklindeyse bunu da dikkate alacağız. Ucu açık bir süreçtir bu mücadelede. Çok derinlemesine bir örgüt yapılanması var” dedi.

‘OHAL’SİZ MÜCADELE ZOR’

“OHAL uzatılacak mı?” sorusuna ise Yazıcı şu yanıtı verdi: “Hiçbir hükümet, hiçbir siyaset ülkeyi OHAL içinde yönetmek istemez, ama OHAL anayasal yönetim biçimidir. 15 Temmuz’a maruz kalan Türkiye’de OHAL zaruri hale gelmiş. İş olsun diye devreye sokulmuş değil. Bu mücadelenin rutin çalışma tarzıyla mümkün olmadığı görülmüş, Türkiye OHAL’e geçmiştir. OHAL rejimini var eden koşullar, şartlar ortadan kalkmış deniyorsa kaldıralım, bana göre kalkmadı. Bu mücadele önemlidir. Bu alanlarda etkin mücadele edilmesi için OHAL yönetiminin uzatılması kanatatindeyim. Karar Meclis’in. 19’unda bitiyor, Meclis’te müzakere edilecek, kanaatim Meclis’in OHAL yönetimini üç ay daha uzatılması gerektiği yönündedir.”

‘CHP’NİN HEDEFİ NE?’

“(Adalet Yürüyüşü) Türkiye konuşmalı, konuşmak iyi bir şey ama doğru konuşmalıyız. İnsanlar eylem de yapabilir, yürüyüş ve gösteri de… Ama CHP’nin milletvekili ile ilgili yargı kararı üzerine hedefi ne? Bu biraz daha yargı kararının ne olduğunu, hükmü örtmek amacı taşıyor gibi geliyor bana” diyen Yazıcı, referandum için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yapılan başvuruyu da “AİHM başvurusundan sonuç çıkacağı kanısında değilim, esastan inceleyeceğini de düşünmüyorum. Sonuç çıkmaz. Bu talebin reddedileceği kanısındayım” şeklinde yorumladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.