AK Parti: Yıldırım'ın kaydedilmemiş 2 bin 675 oyunu tespit ettik

AK Parti: Yıldırım'ın kaydedilmemiş 2 bin 675 oyunu tespit ettik

AK Parti İstanbul'da 39 ilçede itiraz edecek. İstanbul İl Başkanı Şenocak, Binali Yıldırım ile ilgili bazı sonuçların seçim kurulunda sıfır olarak kayda girdiğini anlattı.

AK Parti, İstanbul’un tüm ilçelerinde seçim sonucuna itiraz etme kararı aldı. İtirazlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, sandık tutanakları ve cetvellerdeki hatanın yanı sıra, seçim kurullarında veri girişi yapılırken de hatalar yapıldığına dair tespitlerini anlattı.

AK Partili Şenocak şunları söyledi: “Binali Yıldırım beyin, sandık tutanağa ve cetvele 127 olarak işlenmiş ama burada bir farklılık var. Bu verileri giren memurlar, bu verileri sadece sıfır olarak kayda girmişler. 2 bin 675 oy var bizim bu şekilde tespit ettiğimiz. Bunlar YSK’da bu şekilde görünüyor. Bunlar üzerinde gerekli hukuki işlemi başlatacağız. Ben burada tekrar ilçe seçim kurulunu bu süreci yönetme konusunda daha gayreti davranma konusunda davet etmiş olayım. Birbirini tutan bir sonucu siz veri aktarırken sıfır olarak kaydedemezsiniz.”

‘BİR SANDIKTA 25 BİN OY’ DEDİ

Geçersiz oyların yeniden sayılması taleplerini de yineleyen Şenocak, “319 bin 578 geçersiz oy durumuyla karşı karşıyayız. Bu yeni durumda zarfın içindeki bir pusulanın eksikliği ya da fazlalığı nedeniyle binlerce oyun geçersiz olması durumuyla karşı karşıyayız. Bir sandıkta 25 bin oy geçersiz olarak kaydedilmiştir. Demokrasilerde asıl olan şeffaflıktır. İBB meclis üyeliği seçim sonucunda Cumhur İttifakı 180, Millet İttifakı 130 olarak görülmesi şaibe oluşturmaktadır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.