AK Parti Sözcüsü Ünal: Atatürk’ün idealini AK Parti gerçekleştirdi

AK Parti Sözcüsü Ünal: Atatürk’ün idealini AK Parti gerçekleştirdi

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi: Kılıçdaroğlu’nun Atatürk’le uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 16. yıldönümünü yaklaşan AK Parti’nin gündemini değerlendirdi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir biçimde eleştiren Ünal “Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinin ve kendisinin Mustafa Kemal Atatürk’le uzaktan yakından bir ilgisi yoktur” dedi.  Ünal “Atatürk’ün ortaya koyduğu ideali kim gerçekleştirmiştir diye dönüp bakın, AK Parti gerçekleştirmiştir” yorumunu da sözlerine ekledi.

Milliyet’ten Serpil Çevikcan’a konuşan Ünal’ın açıklamaları şu şekilde; 

LOBİLERİN SÖZCÜSÜ: Focus dergisine verdiği mülakat Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye karşıtı lobilerin sözcüsü olduğunu bir kez daha gösterdi. ‘Türkiye’de can, mal, mülk güvenliği yoktur’ diyebiliyor. Çok acı bir durum. Kılıçdaroğlu’nun söylem analizini yaptık. 15 Eylül gibi rapor tamamlanacak. Söyleminin oturduğu merkez meşruiyet krizi. Kılıçdaroğlu’nun 7 yılda sistematik yaptığı şey, bu milletin ortak yaşam, mutabakat, sözleşme zeminini sürekli olarak tartışmaya açması. Bunu yaparken Türkiye karşıtı lobinin sözcüleri gibi konuştu.

CHP NEFRETTEN BESLENİYOR: AK Parti karşıtlığı ve Erdoğan düşmanlığı gözlerini öyle karartmış ki karşıda olan her türlü yapı Türkiye’ye zarar verse bile onlarla ilişki kurmaktan geri durmuyorlar. Darbe gecesi, tankları alkışlayan, sala okuyan imama saldıran, restoranda kalkıp oynayanlar vardı. Türkiye’nin tanınmış psikologlarından biri aktardı. ‘Yeni gördüğüm bir fobik bozukluk geldi. Başörtülü gördüğüm zaman dayanamıyorum, tükürüyorum ve engel olamıyorum, sakallı birisini, dini simgeler gördüğüm zaman saldırma eğilimlerime hakim olamıyorum diyen 6 vaka geldi’ dedi. Şunu konuşmalıyız; Kılıçdaroğlu ve CHP siyaseti bir nefretten beslenmeyi mi rehabilite etmeyi mi tercih edecek? Maalesef nefretten beslenmeyi tercih ediyorlar.

DOZU ARTACAK: Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ya sistematik olarak bunları yapıyor ya da siyaset bilmediği için tabanın reflekslerine göre bunu yapıyor. Dozunu artıracaklarını düşünüyorum. Yüzde 48.6’yı tahkim etmenin yolu olarak görüyorlar. Maçka Parkı, sakallı polis, Atatürk büstüne saldırı benzeri olayların artacağını düşünüyorum… CHP’nin içinde 5 parti var. Bir gün bir yüzünü, ertesi gün diğer yüzünü görüyoruz.

KILIÇDAROĞLU’NA KOMİSYON TEKLİF ETMİŞ: Müftülük tartışması da bu çerçevede. Yasalaşmış bir şey yok ama kıyamet koparılıyor. Sadece devlet memuru olan bir zümreye nikah kıyma yetkisi veriyoruz. Aylin Nazlıaka diyor ki ‘çocuk evliliklerini artıracak.’ Allah aşkına bu neyin kafası! Bu siyaset nefretten besleniyor. Ve nefret objesi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tanımlıyor. Türk siyasi tarihinde en çok suikaste maruz kalan siyasetçidir Erdoğan. 2012’de yanımda Kılıçdaroğlu’na dedi ki; “İkimiz yüzde 75, Türkiye’nin kahir ekseriyetini oluşturuyoruz. Gelin komisyon oluşturalım, Türkiye’nin siyaset üstü sorunlarını beraber çözelim.” Buna cevap bile verilmedi.

ATATÜRK’LE İLGİSİ YOK: Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinin ve kendisinin Mustafa Kemal Atatürk’le uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Atatürk, bir sinema filmi yaptırmak istemiştir, senaryonun sonuna ideallerini el yazısıyla yazmıştır. Atatürk’ün ortaya koyduğu ideali kim gerçekleştirmiştir diye dönüp bakın, AK Parti gerçekleştirmiştir. CHP’nin ne Atatürk’ün ortaya koyduğu millilik ve yerlilik idealiyle ne emperyalizm karşıtlığıyla ilgisi yoktur.

TUHAF İFADEYLE DİLE GETİRDİ: (Ayhan Oğan’ın açıklamaları) Aslında demek istediği devleti yeniden yapılandırdığımız. Bunu, ‘yeni devlet kuruyoruz’ gibi tuhaf bir ifadeyle dile getirdi. Lider partiye dönünce siyasette eksen yerine oturdu. 16 yaşındaki Ak Parti artık yeni bir atılım dönemine giriyor. Siyaset bundan sonra güçlü olacak. Kılıçdaroğlu ‘önümüzdeki seçimlerde diktatörü devireceğim’ diyor. Seçimle devrilen diktatör mü olur Allah aşkına. Derdi olan nefret etmesin, örgütlensin, siyaset yapsın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.