'Ak Parti İl Başkanı Özbek bize evleriniz yıkılmayacak dedi'

Yüksekova'da mera alanında yapıldığı gerekçesiyle hakkında yıkım kararı verilen evlerde yaşayan vatandaşlar: Ak Parti İl Başkanı bize evleriniz yıkılmayacak dedi.

Yüksekova'nın Esenyurt mahallesinde bulunan ve mera alanına yapıldıkları için hakkında yıkım kararı verilen evlerle ilgili açıklama yapan ev sahipleri Ak Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek'in kendilerine evlerinin yıkılmayacağını ve hazineye çevrilip tekrar kendilere satılacağı müjdesini verdiğini belirterek, "Kendisi Vali Bey, Tarım Bakanı ile görüştüğünü, evlerin yıkılmayacağını, arazilerin tekrar hazineye çevrilip tekrar bize satılacağını belirttiler. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ederiz" dediler. 

Bazı vatandaşlar 31 yıldır söz konusu mevkide yer aldıklarını belirterek söz konusu arazileri mera olarak değil Herink köyü olarak aldıklarını söylediler. Evlerinin gece kondu olmadığını kendi imkanları ile bu kadar yapabildiklerini belirten vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. 

Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı geçtiğimiz günlerde Yüksekova Haber Portalı muhabirine yaptığı açıklamada, "Yüksekova’nın yeni bir Esentepe’ye, yeni bir Esenyurt’a, yeni bir Kışla’ya, gecekondu mahallesine ihtiyacı yok. Çok ciddi sıkıntılarımız var çünkü. Ben buradaki işgallerle ilgili işlem yaptım. Biz TOKİ ile de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla da görüştük. Sadece bir ev yapıp kafasını sokmak için oraya gelenlere biz TOKİ’den öncelik verelim ve onları oraya alalım ama bu bölgeyi boşaltalım. Çünkü bu bölge bu şekilde giderse çok değil birkaç yıl içerisinde yeni bir gecekondu mahallesine dönüşecek ve bu süreci hiçbirimizin kontrol etme imkanımız yok" demişti. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum