Ailesinin yükü onun omuzlarında

Ailesinin yükü onun omuzlarında

Adana'da kışın okula giden yazın ise tarlada çalışarak ev ekonomisine katkıda bulunan Sözdar Çiçek, "Ben de yaşıtlarım gibi tatile gitmek isterdim ama bizim çalışmamız gerekiyor" dedi.

ADANA - Adana'ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden ailelerin yaşam hikayeleri yürekleri burkuyor.

16 yaşındaki Sözdar Çiçek de bu ailelerin çocuklarından biri. Çiçek 10. sınıf öğrencisi. Ancak ailesinin maddi durumu kötü olduğu için yazları tatil yapmak yerine tarlada 40 dereceye varan sıcakta çalışmak zorunda kalıyor.

Annesi Emine ev hanımı, babası Fehmi Çiçek ise tarım işçisi olan Sözdar Çiçek'in tam 8 kardeşi bulunuyor.

Çiçek, okuyup doktor olup insanlara da faydalı olmak istiyor bu nedenle kışın okulda yazın ise tarlada tüm gücüyle çalışıyor.

Çiçek, maddi durumu iyi olmadığı için çalıştığını anlatarak, "Okul harçlığımı biriktirmekten çok aileme yardım etmek için çalışıyorum. Onlarda bize okul harçlığımızı veriyor. Bir günde 40 lira kazanıyorum. Okuyup sağlık ile ilgilenmeyi düşünüyorum, doktor olmayı istiyorum. İnsanların hayatıyla onlarla ilgilenmeyi seviyorum" dedi.

Çiçek, yaşıtları gibi denize tatile gitmeyi istediğini, arkadaşlarına özendiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Yaşıtlarım gibi olmak isterdim ama halimden razıyım. Yani bazen özeniyorum ama yapacak bir şeyimiz yok bizim de çalışmamız gerekiyor. Sonuçta maddi durum kötü olduğu için daha da çalışmak zorundayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.