ABD'li senatörden Trump'a İdlib'de uçuşa yasak bölge çağrısı

ABD'li senatörden Trump'a İdlib'de uçuşa yasak bölge çağrısı

Cumhuriyetçi Senatör Lindsay Graham, ABD Başkanı Donald Trump'a İdlib'de uçuşa yasak bölge çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığıyla tanınan Cumhuriyetçi Senatör Lindsay Graham, Suriye’nin İdlib vilayetinde uçuşa yasak bölge kurulması için çağrıda bulundu. Graham yazılı açıklamasında, doğrudan Trump’a seslenerek ‘katliamı durdurmanın ABD’nin ulusal çıkarına olduğu’ görüşünü paylaştı; “Uluslararası toplumun binlerce masum erkek, kadın ve çocuğu korkunç bir ölümden kurtarmak için uçuşa yasak bölge oluşturmasının vakti geldi” ifadelerini kullandı.

Yazılı açıklamasına “Dünya bir kenarda oturup, İdlib’in Esad, İran ve Rusların İdlib’i yok etmesini izliyor” diye başlayan Graham, “On yıllardır görülen en büyük insani felaketlerden biri yaşanıyor ve İran ile Rusya tarafından desteklenen Esad’ın gaddar saldırganlığının son bulması gerekiyor” dedi.

Graham, “Türkiye’nin İdlib’deki müdahalesini çok takdir ediyorum. Artık uluslararası toplumun binlerce masum erkek, kadın ve çocuğu korkunç bir ölümden kurtarmak için uçuşa yasak bölge oluşturmasının vakti geldi” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Senatör, Trump’a da doğrudan şöyle seslendi: “Sayın Başkan, katliamı durdurmak ve milyonlarca Suriyeli sığınmacının daha daha fazla kaos yaratacak şekilde Suriye’den kaçmasına sebep olacak bir insani krizin önüne geçmek ABD’nin ulusal çıkarınadır. Dünyanın ABD liderliğinde İran, Rusya ve Esad’a karşı koyması halinde, Suriye’deki bu savaşa son verecek siyasi müzakerelerin yolunu açacak şekilde geri adım atacağından eminim.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.